2012. augusztus 9., csütörtök

A Dunlop wah


A wah pedál napjainkban is, kőkeményen meghatározta a gitározás „hovatovábbját”! Legtöbben talán Jimi Hendrixhez kötik, ami talán igaz is. Nagyon népszerű lett, és vannak gitárosok, akik teljesen rá is építik a játékukat, mert rá is lehet. A következő oldalakon a Dunlop wah pedáljairól olvashatunk egy összefoglalót.  
GCB-95 CryBaby Ha az emberek beszélnek a Wah pedálról, akkor erről van szó. Ez az egyik pedál, ami az időtálló rock hangzást produkálja. Az első pedált 1966-ban készítették a Thomas Organ Company mérnökei. Ez egy új és kifejezőbb hangzás volt melyet előszeretettel használt Jimi Hendrix és Eric Clapton is. Természetesen a mai napig nagyon népszerű, és évről évre fejlődik.
Power: ECB-003 adapter 9V
Controls: 100K Ohm Hot Potz potencióméter + effect on/off kapcsoló
 
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
95Q CryBaby Az eredeti Crybaby változat, ami a három legnépszerűbb funkcióval egészült ki.
Az ismert „Q” control kapcsoló variálható intenzivitás, sáváteresztő vágás, hangerő kiemelés akár +15dB –ig. Mindezekkel kiegészülve egy nagyon sokoldalú és nagyhangzású pedálról beszélünk.
Power: ECB-003 adapter 9V
Controls: 100K Ohm Hot Potz potencióméter, csendes automata visszakapcsoló, láblevételkor bypass kapcsoló, állítható hangerő kiemelés a pedál oldalán kialakítva,
Állítható „Q” control modulálható frekvencia szélesség, szintén a pedál oldalán kialakítva.
 
 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------
535Q CryBaby Ez a pedál a Svájci bicska a pedálok közt. A Wah pedálok leg jelentősebb paramétereivel van felvértezve. Megkönnyíti a kívánt hangzás beállítását a legapróbb részletekig. Az állítható és kapcsolható boost-nak köszönhetően végtelen sustain állítható be. Eme nagyszerű pedált választotta több gitár virtuóz is, mint pl.: Joe Satriani,  Jeff Beck és Jim Root is.
Power: ECB-003 adapter 9V
Controls: 100K Ohm Hot Potz potencióméter, Állítható „Q” control modulálható frekvencia szélesség, szintén a pedál oldalán kialakítva, állítható hangerő kiemelés +15dB, 6 pozíciós gomb az állítható frekvencia beállítására.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
GCB-95F CryBaby Classic A szíve és a lelke az eredeti Wah pedálnak a legendás Fasel induktor volt, ez megtalálható a Classic Wah-ban is. Miért fontos ez? Azért mert ez volt a kulcsa a nagyszerű hangzásnak!
Ennek köszönhetően arattak nagy sikert az első Wah pedálok. Plusz ezek az induktorok nem álltak rendelkezésre évtizedekig. Menj vissza a múltba a Faseles CrayBaby Classic-al és hallgasd meg, és rá jössz, hogy ez hiányzott neked.
Power: ECB-003 adapter 9V
Controls: 100K Ohm Hot Potz potencióméter eredeti olasz stílusban,

  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
EW-95V Mister CryBaby Kettő az egyben pedálról van szó. Az eredeti CryBaby és a hangerő pedál került egy házba.
Állítható és programozható hangerő kiemelés akár +16dB-ig. Lehetővé teszi a könnyű kapcsolást kíséretről szóló módra.
Power: ECB-003 adapter 9V
Controls: Wah módban elsöprő wah hangszín, hangerőállásban pedig aktív programozható hangerő kiemelés, vörös LED jelzi a wah bekapcsolását. Állítható hangerő kiemelés +16dB-ig a pedál oldalára szerelve.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
DB-01 Dimebag Signature wah Ez a pedál a valaha készített legerőteljesebb és legrugalmasabb pedál. A design egyesült a legendás gitárossal Dimebag Darell-al . 6 állású potencióméter található az oldalán, Wah on/off, Boost on/off, a pedáltól mindig megkapjuk a várt komoly wah hangzást.
Power: ECB-003 adapter 9V
Controls: 100K Ohm Hot Potz potencióméter, Állítható „Q” control modulálható frekvencia
szélesség, szintén a pedál oldalán kialakítva állítható hangerő kiemelés +15dB, 6 pozíciós gomb az állítható frekvencia beállítására, finom hangolási lehetőség, 2. kapcsoló a kettes kimeneti jack választására.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SW-95 Slash Signature Wah Az új Slash wah a Dunloptól egyben forradalmi és klasszikus is, színét és stílusát tekintve az amerikai hot rodoknál használt metál piros színt választották, recés klasszikus króm potméterekkel. Ez a pedál elengedhetetlen a hard rock műfajban játszók számára, és akik az igazi Slash hangzást keresik. Természetesen azért kell még hozzá egy Les Paul és egy Marshall is.(„na meg kéz is”). Nagy jelszintű torzító van párosítva a klasszikus Fasel induktorral, jelző LED mutatja a torzító on/off és a wah on/off kapcsolását, az automatikus Fasel hullám miatt nem kell állandóan a lábbal játszani. Az elemcsere felülről történik, nem kell csavarhúzózni.
Power: két 9-voltos elem ECB-004 adapter 18V
Controls: 100K Ohm Hot Potz potencióméter, effekt on/true bypass kapcsoló, vörös LED jelzi a wah funkciót, kék LED a torzítót, állítható jelszínt gomb a torzítóhoz, állítható gomb a torzító kimeneti szintjére.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ZW-45 Zakk Wylde Signature Wah A modern CrayBaby mester Zakk Wylde és a Dunlop összerakta a legszívósabb és leg gazdaságosabb pedált a bolygón. A tervezés szempontjai az időtállóság a jó hang és a kedvező árfekvés volt. A pedál nagyon kemény fém házból áll, hogy Zakk szavaival éljek road álló, és évekig bírja a kiképzést. A hangzást Zakk útmutatásai alapján készítették el, ezért elég speciális vastag és egyben vágós. 
Power: ECB-003 adapter 9V
Controls: 100K Ohm Hot Potz potencióméter, effekt on/ bypass kapcsoló
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
IFK Hungária Kft.
Giczi Kurt
giczi1@enternet.hu
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése