2012. november 26., hétfő

Bíró Ádám


Egy kiváló blues zenekar, a Jack Cannon Blues Band (JCBB) gitárosával, Bíró Ádámmal beszélgettem a Barta Tamás gitárversenyről.

…hogy miért neveztem a versenyre? Gyerekkorom óta szeretem az LGT-t, az „Ő még csak most 14” c. dalt (a gitárverseny kötelező dala) kb.15 éve játszottam először az akkori zenekarommal. Magam is kíváncsi voltam arra, hogy hogyan változott a zenei világom az elmúlt időben, ill. hogyan szólalna meg ez a dal a mostani gitárjátékommal. Nem akartam az eredetit egy az egyben eljátszani, szeretek mindig mindenhez kicsit másképp nyúlni, úgy ahogy azt én élem meg belülről… Talán mivel mostanában többnyire akusztikus gitáron játszom, először egy akusztikus verzió motoszkált az agyamban, nagyjából megcsináltam, felvettem, de az valahogy nem az volt, amit szerettem volna, majd elővettem a stratot és ez lett belőle. …hogy mit várok a versenytől? Nagy élmény és megtiszteltetés lenne együtt muzsikálni a nagy „öregekkel” egy dalban a febr.15-ei koncerten az Arénában. Mivel itt főleg a zenekarból alkotott zsűri választja ki a győztest, ezért biztosan jól fognak dönteni.
A versenynek van egy szavazós része is december első felében, ahol a nagy közönség is voksolhat a maga kedvencére. Nem titok, a nevezés egyúttal egy kis reklám is a zenekaromnak, ezért választottam egy JCBB koncertrészletet a szabadon választott dalnak.

Ádám, maga az LGT fogott meg, vagy Barta Tamás játéka emelte ezt ki?

Elsősorban az LGT, mint zenekar volt rám nagy hatással, nagyon jó és korszakalkotó dalok születtek. Meg ahogy ’73-ban szólt egy Ringasd el magad, az nagyon rendben van. Ehhez hozzájárult a Barta Tamás játéka is, de ha már gitáros példakép, akkor Hendrix vagy Tátrai!

A Jack Cannon Blues Band gitárosa vagy. Mi hír a zenekar körül?

A zenekar idén tavasszal bővült egy dobossal és megcsináltuk az elektromos műsort. Az elmúlt 5 évben kizárólag csak az elektroakusztikus Martionomat nyűttem.. J
Most több dolog is van, amire készülünk. Jövő héten megyünk studiozni, felveszünk pár dalt ezzel az új elektromos felállással, egyelőre promó céllal. Jövőre, a szokásos cseh turnénk mellett tervezzük, hogy megyünk a harmonika világtalálkozóra is.


Legközelebb dec.6-án a budapesti Backstage pubban lesz egy Mikulás napi koncert, ami egyben egy új akusztikus klub (workshop) nyitóbulija is lesz.

Ádám nagyon köszönöm és a továbbiakra vissza fogunk térni! Az én szavazatommal már most számolhatsz… Köszönet.

Galéria

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése