2014. október 10., péntek

Horváth TiborRészlet a hamarosan megjelenő Horváth Tibor interjúból.

„…..Ha nem szól jól egy gitár, bármit lehet tenni, nem figyel rá a közönség!


Megkérdezhetem, melyek azok a fő „eszközei” a felszerelésednek, melyekkel egyedi a gitárod hangja? Egyáltalán beszélnél a „cucc” kérdésről?

Nos, nagyon sokáig Marshall erősítőt használtam:
 • JCM 900, Marshall PA és JMP1 Preamp, 6100 Anniversary, amíg bele nem botlottam egy
 • MesaBoogie V-Twin RackPreamp + 20/20 poweramp és 2 db Thiele konfigurációba.

Ezek után már csak MesaBoogie erősítőkben gondolkozom.


A mostani gitárrendszerem az alábbiakat tartalmazza:
 • 1 db MesaBoogie Stiletto Trident és 2 db MesaBoogie Duce erősítők stack ládákkal. A három fejet a Rocktron Bradshow PatchMate irányítja.
 • A pedalboard-on található egy Morley BadHorsie wah-wah => egy Mesa V-Twin pedál => innen a jel megy a rackben található Rocktron Multivalve-be (left out egyik fejbe, right out a másik fejbe). Ez az effect processor tartalmaz programozható relay-t. Ez irányítja a pedalboard-on lévő MesaBoogie V-Twin-t.  • Ezek a fejek külön, külön 1-1 Rocktron Intellifex-el vannak send-return hurokban megeffektezve.


  • 1 db Mesa fej szárazon szól. Így a konfiguráció Wet Left – Dry – Wet Right.


  Ez azért hasznos, mert a színpadon már élvezhetetlen az a mennyiségű effektezett gitár hang, ami kell a kihangosításhoz. Így viszont a keverőpultnál lehet beállítani az effektezett és a száraz gitárhang keverési arányát. Valamint a fejeken külön is lehet állítani: az egyiken clean a másikon crunch vagy drive szól, és a hangerőarányokkal lehet kihangsúlyozni a szükséges hang jellegét.
  Vészhelyzet esetén a rackben található Behringer hangolóval lehet mute-olni a cuccot.
  Saját lábmonitor rendszert raktam össze: a Mesa slave outokból egy 2. rackben található mixbe mennek a már kész erősítő jelek. Innét egy equliserbe, amit egy Marshall PA erősít ki A pedálboard mellett van balra és jobbra egy-egy Thiele szekezetű ferde monitorláda.
  Az egész rendszert Behringer midi footcontroller FCB1010pedal vezérli. Az áramellátást a gitárrendszernek Furman M-10x E power conditioner biztosítja.  A „cucc” kérdés? J Nos, egy guitar-rig soha nincs kész. J mindig van mit fejleszteni a rendszeren......
  Udvardy (Udy) Zsolt 
  0630 2261017

  2 megjegyzés:

  1. Ilyen cucchoz illene beszerezni egy normális adóvevőt is! :)

   VálaszTörlés
  2. Van. A pedalboard-on található: AKG SR40.

   VálaszTörlés