2015. március 3., kedd

Kis Dávid - Endorphin LabKis Dávid, az Endorphin Lab gitárosa. Nagy tisztelettel, régi barátként köszöntelek az oldalon. Direkt a kérdés, a zenekar. Mindent tudni akarunk az Endorphin Lab mindennapjairól!


Sziasztok! Két aktuális dologról tudunk beszélni: Koncert és új szám.

A koncert most szombaton (március 7-én) lesz a Rézmálban (esemény: https://www.facebook.com/events/1425103234447955), ahol mi leszünk az est mediánja.


Előttünk 19:00-tól a Hullangó és
19:55-től a KNKRT,
utánunk pedig
21:45-től a New Indise és


22:40-től a Vadhús zenekar lesz hallható. 
  Mi 20:50-től leszünk a színpadon. Vegyes a felhozatal, de reméljünk minden zenekar fog tetszeni az odalátogatóknak.

  Az új dal az Időm címet viseli, amit február 2-án rögzítettünk a Bendegúz Hangstúdióban. Viszonylag hosszú idő után - ami 1 évet jelent - rukkoltunk elő ezzel a dallal.  "Időm". Remek muzsika, egy remek videó. Pont úgy szól, ahogy a mának kellene beszélnie hozzánk. Beszéljünk az "Időmről"!

  Nehezen jött létre ez a dal. Az elején kicsit túlbonyolítottuk, aztán visszavettünk, hogy emészthetőbb legyen. A zenekar életének az első 6/8-os dala, ami így nem teljesen igaz, mert, ahogy szoktuk, megbolondítottuk ezzel-azzal. Jelen esetben néha megjelenik egy 5/8-ados ütem 
  A számunkra megszokott módon készült a dal. Lett egy akkordmenet, ami mellé kitaláltuk az ütemmutatót. Utána próbálkoztunk különböző stílusokban eljátszani és agyalni az egészen. Kellett pár próba, mire megállapodtunk a végleges verziónál. A szövegetSziklai Zoli írta, aki a zenekar "alapítója", basszusgitárosa és énekese. A zenétpedig én... De együtt raktuk össze. Tehát mi írtuk 
  A Bendegúz Hangstúdióban vettük fel Kiskunhalason, ahová és szó szerint hazajárok. Amikor nem Pesten és Székesfehérváron vagyok, akkor ott. Egy szűk nap alatt feljátszottunk mindent a billentyűkön kívül, mert azon még ötletelnem kellett. Egybe kötöttük a felvételt egy koncerttel, amit a Halasi Zenész Klub rendezett. Itt volt a dalnak az ősbemutatója. A helyi szakma jól fogadta a műsorunkat. Szombaton a Rézmálban hasonló lesz a műsor, mint itt. Visszatérve a stúdiózáshoz. A keverést Csósza Dávid barátommal együtt készítettük. Nagyon tehetséges srác!

  Dávid, megépítettétek apukáddal együtt, a saját stúdiótokat. Halljunk most a Bendegúz Hangstúdió működéséről!

  Ez egy picike stúdió, ami két helységből áll. Egy feljátszóból és egy lehallgatóból. Daczi Zsolt szellemi tevékenységét próbáljuk meg tovább vinni. A nevet is innen kapta. Igaz, hogy többször Bendegúzoztak már le a telefonban! Az élő felvételekre vagyunk berendezkedve, de természetesen foglalkozunk MIDI hangszerek felvételével és hangszínezésével is. Amit nem olyan régen kezdtünk el csinálni, az a reampolás. Ami erősítők vannak otthon, azt mind fel szoktam ajánlani, hogy lehet használni. Ha van ideje egy zenekarnak, akkor elég egyszer felvenni a gitársávot és azt vissza tudom küldeni az erősítőre és újra felvenni.

  A filmben egy másik hangszeren játszol. Azért az oldal egy vitathatatlan gitáros oldal. Szóval gitár csere?

  A Telecasterem mellé bevettem még egy Music Man-t is. Egy Silhouette Special-t. Hibátlan hangszer. Nagyon sokszínű a hangja. Kényelmes a kidolgozása. Amióta megvan, azóta még nem is játszottam máson. Most két fő hangszerem van. Szerintem mostanra tapasztaltam ki a hangját neki. Miután megvettem rá két napra a Lovrek Krisztián írt egy cikket egy ugyanilyen gitárról. Mindenben egyetértettem vele, de még írtam volna hozzá pár dolgot... szerintem nem volt sokáig nála a gitár és azért nem írt részletesebben róla.

  Dávid, végezetül, Endorphin Lab tervek!

  Nehéz volt a tavalyi év, de már elkezdtük szervezni az ideit. Készülnek videók, dalok és egyéb marketing fogások is. Próbálunk minél messzebbre jutni. A lényeg, hogy sokat játszunk a közönségnek és sokat hallják a dalainkat. Mi lenne velünk YouTube nélkül!

  Dávid, nagyon köszönöm az interjút és további sok sikert kívánok a gitarvilagok.com nevében is!

  Udvardy Udy Zsolt
  0630 2261017
  udy@gitarvilagok.com

  Galéria


  Nincsenek megjegyzések:

  Megjegyzés küldése