2015. szeptember 29., kedd

Magor: Testamentum

Tisztelt Olvasó, Speck Rolandot kérdezem, a zenekarról, és a Testamentum lemezről. A Magormindig megtalálja a középutat. Döbbenetesen hatásos gitártémák adják az alapot. (Megjegyzem….ehhez kiváló zeneszerzők szükségeltetnek…) Mindig elképedek, honnan, hogy az Istenbe(…ha már Testamentum nevet kapta az album) születnek ezek az ötletek!

A zenekar nem fiatal 7 éves,de volt jó pár év amikor nem tudtunk érdemben dolgozni mert a zenekar kivált tagjainak a pótlásával voltunk elfoglalva. Ez egy vidéki, kisvárosi zenekar esetében hidd el nem könnyű feladat. Amikor végre összeállt ez az ötös - hozzáteszem a Magor történetének legjobb felállása - akkor tudtunk csak úgy dalokat írni és koncertezni ahogy mindig is szerettünk volna.
Nem tudom mennyire találjuk meg a középutat, ez jön belőlünk, az öt emberből. Nem tudatos, inkább ösztönös.Viszont nem tudom pontosan mit is értesz a "középúton". Ha a dallamos és a durvább részek keveredését akkor aláírom. De ez azért veszélyes is tud lenni,mert aki a dallamos zenét szereti annak lehet hogy a Magor durva ... és fordítva. Mondjuk ezzel annyira nem törődünk, nem tudjuk magunkat megerőszakolni, ez jön belőlünk jelenleg.
Igen, rendkívül szerencsés helyzetben vagyunk, én úgy szoktam fogalmazni, hogy abban a hihetetlen szerencsében van részem, hogy a két kedvenc gitárosommal játszhatok egy zenekarban. Sem Rolikával (Kátai Roland), sem Gyuluval (Mile Gyula) nincs technikailag probléma, akár durván, akár érzelmesen kell játszani. Néha azt érzem, hogy nekimennék a világnak egy baltával, úgy felspanol a játékuk, máskor meg mintha a szívemet szaggatnák.
A zenei témák nagy részét Gyulu hozza. De mindenki kiveszi a részét a későbbiekben a dal írásból. Tehát amit hallasz az öt ember szíve és a lelke. Viszont minden  fórumon hangot adok annak hogy le a kalappal Gyula előtt. Mert amikor hozol egy komplett dalt próbára és neki esik másik négy ember hogy ízekre szedje és a saját képére formálja,na azt nem lehet egyszerű elviselni.Ő viszont tökéletesen partner abban hogy olyan dalok szülessenek amivel mindenki elégedett.

Középút! A stílust nézve, igencsak ki lehet lépni vele a határokon. Nem írom, hogy tűréshatáron, mert azért ez erősen szubjektív. Azonban ha nem vigyázott volna a Magor, egysíkúvá válhatott volna a lemez.

Örülök ha azt érzed nem egysíkú a lemez. Erre azért próbáltunk figyelni. Bár ennyi idő távlatából már látjuk a Testamentum hibáit és törekszünk arra hogy a következő lemezen ezeket kiküszöböljük
Igen, ebben a műfajban nem lehet már nagyon megváltani a világot, de törekszünk arra hogy a Magor egyedi, felismerhető legyen,mind szövegileg, mind zeneileg. Nem szeretnénk és soha nem is akartunk beállni a sorba. Ezért is nem vagyunk tökig lehangolva. Biztos" bikábban"szólt volna az anyag, de hát a műfajon belül mindenki a "pincében" van.

A zenekar tudja ezt, és pont ezért érzem, hogy minden nótában ott az érdekes, az egyedi, az egyéniség. Ezt hívhatjuk ráérzésnek, tehetségnek…. igen talán az utóbbi. Persze a műfajnak azért már lefektették az alap kritériumait, de nem mindegy mit hoz ki ebből a zenekar. Ja igen, fontos pont! Szenzációsan szól az album. Gratulálok a stúdió munkálatokhoz.Ezt már sok helyről megkaptuk és nagyon örülünk neki. A mai világban már szerintem alap hogy egy adott minőség alá már nem kerülhet a  lemezed hangzása. Óriási köszönettel tartozunk Pócz Lászlónak és Gyeniss Gyurinak akik a jászberényi Borz stúdióban voltak segítségünkre a gitár felvételek során. Illetve a dolog oroszlán részét, (felvétel-keverés-mastering) Brucker Bence (ő egyébként az AWS zenekar gitárosa) végezte a Supersize Recording stúdióban. Óriási hálával tartozunk nekik hogy ilyen lett a debütáló lemezünk.

(A fényképeket a Photo: in-visible készítette)

Megtiszteltetés, és köszönöm  a zenekarnak, hogy a Gitarvilagok.com –on, hogy megjelenhet a Magor, és a lemez, a TESTAMENTUM

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése