2015. november 27., péntek

HCHC, Hatvan City Hard Core

Orjovics Ferenc, HCHC Hatvan City Hard Core. Szia Feco, köszönöm hogy elfogadtad a meghívást. Beszéljünk rólad első körben. Hogy került képbe nálad a Hard Core?

Üdv mindenkinek! Hát hol is kezdjem...valamikor a 80-as évek derekán egyszer az “Elektromos Krokodil” nevű boltban láttam egy Gorilla Biscuits kazettát és a neve olyan fura volt, tehát megvettem. Merőben más volt mit az addig hallgatott Deep Purple, Rainbow, stb...Tisztára bezsongtam! Akkor még nehéz volt az ilyen és ehhez hasonló zenéket csak úgy megszerezni. Fel kellett utazni érte Pestre és ott válogatni. Utána már a célirányos keresésnek köszönhetően jöttek sorba: Bad Brains, Token Entry, Agnostic Front, Madball később a Sick Of It All, Hatebreed, stb...

Mennyire érzed, hogy behatárol a műfaj?Természetesen itthon ez mind a mai napig egy réteg zene, anno meg végképp az volt. Az öltözködéssel már akkor is kilógott a sorból. Nem a szűk farmer és a bőr dzseki volt a jellemző, hanem a sokkal lazább térd gatya, kapucnis kombó. de nem csak külsőleg hanem a zene is igen eltérő volt az addig megszokott Heavy Metal-tól. Mai napig több irányzata van a HC-nak, de véleményem szerint a zenei gerinc azért megmaradt a "mozgalmias" jellegű riffeknél.

Feco, konkretizáljunk! Hatvan City Hard Core!

2011-ben néhány zenész úgy érezte, hogy az anno igen híres hatvani zenei élet kissé nyugdíjas tempóra kapcsolt. Kevés koncert, ha volt is kevesen mentek el, stb... Tehát akkor úgy éreztük, hogy tenni kell valamit és megalakult az először Zenésztalálkozónak nevezett kezdeményezés aztán a Jam Garden. Ekkor még az volt a lényeg, hogy egykor aktívan zenélő emberek újra találják meg egymást, kicsit pezsdítsük fel a zenei életet. Akkor egy Hard Core válogatásokat játszó formáció alakult 4 taggal (...ebben a fiam dobolt!) és innen nőtte ki magát a mai formáció. Az először név nélkül szereplő csapat később vette fel az amúgy általam már a 90-s években több helyre is “szignózott” HCHC nevet utalva a gyökereinkre és a stílusra.

Hogyan gondolod, a zenekarodnak, a HCHC –nak van mit mondani a világnak, vagy a Hard Core műfaj le is fedi ezt?

A HCHC a megalakulása óta azon van, hogy jól érezze magát, ha kell egy maroknyi közönséggel is. A mi hitvallásunk az, hogy egy családias légkört tudjunk létesíteni a koncertjeinken ezzel közelebb hozva a HC érzést a közönséghez. Több igen komoly HC bandák, igen komoly témákat feszegetnek a dalaikban. Például a legfrissebb A.F. lemez Roger M. igen élesen bírálja az USA politikáját. Mások épp a társadalmi igazságtalanságokkal foglalkoznak. Aki meghallgatja a kislemezünket az hallhatja, hogy dalainkban helyt kap a természetvédelem mellett az otthonhoz való kötődés az otthon szeretete is.

Feco,  megfordulsz hasonló, vagy egész más műfajokban, vagy kizárólagos a HCHC?

Mivel a banda már igen csak nagykorú átlag életkor közel a negyvenhez, ez a fő irányvonal, de a dobosunk másik két formációban is szerepet vállalt.
Tervek!
Az év végét egy szokásosnak mondható hatvani Rock Karácsonnyal zárjuk december 26-án. Az év végén készül el a kislemezen hallható Isten szemében című nótához egy új klipp. Egy hamisítatlan koncert hangulatos video várható, amiben szerepelnek a “testvér” zenekarok, barátok, haverok, családtagok és mindenki akinek kedve van részt venni egy ilyen forgatáson...mindenkit szeretettel várunk! A klipp hivatalos bemutatása 2016 év elején várható. Részletek a Fb. oldalunkon!

Nagyon köszönöm a beszélgetést. Nagyon sok sikert a HCHC Hatvan City Hard Core -nak!
Köszönjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése