2018. július 22., vasárnap

Csúri Lehel gitáros, Worms In Brain



Csúri Lehel gitáros. A legelemibb témákból felépíteni a gitározást, egy világszínvonalú játékká…. valahol ezt érzem Lehel játékában. A klasszikusok igazán klasszikus koraiból átutazni a jelenbe. Nos… mi más lenne a zene, mint egy nagy utazás. A professzionális technikai tudás nélkül nem tudnak szembe jönni azok a döbbenetes váltások, mely a gitáros játékát jellemzik!  

Lehel, nagy tisztelettel köszöntelek az oldalon! Szóval klasszikusok, klasszikus zenei korok, akár jelenkorok. Utazások, átmenetek közöttük. Mennyire értesz egyet ezzel, vagy a bevezető sorokkal?

Először is szeretném megköszönni a megkeresést, és üdvözlök mindenkit az oldalon és a kedves olvasókat.
Egyet értek veled. Igen ezt többször is visszakapom a hallgatóktól, ismerősöktől, barátoktól a zenémmel, játékommal kapcsolatban. Tulajdonképpen a nagy klasszikusok nagy hatással voltak, és azt kell, hogy mondjam, vannak a mai napig is rám. Sűrűn hallgatom őket, természetesen az új zenékben is vannak nagyon érdekes hangzások, játékok.



Ismerkedjünk meg Csúri Lehellel, és tudom talán ezzel kellett volna kezdenem! Ezért bocs!

Ugyan! Akkor csapjunk is bele. 29 éves vagyok, viszonylag későn kezdtem gitározni. 14-15 éves koromban fogtam először gitárt a kezemben. Egy orosz akusztikus gitár volt a tanuló gitárom. Ott dőlt el akkor, hogy van-e tehetségem. Azt hiszem a boci-boci tarkát kellett pötyögnöm magamtól…haha
Szegeden születtem, nőttem fel, odajártam középiskolába is, talán innen jön a műszaki vonal az életemben. Na persze édesapámmal is sok időt töltöttünk mindenféle szerelgetéssel.
Jelenleg Kecskeméten lakom, és egy autóipari cégnél dolgozom, mint projekt mérnök.
Szeretek sokat mozogni, odafigyelni magamra, mindig a kiegyensúlyozott életet keresem. A szokásos kondi-gyúráson kívül érdekelnek a spirituális dolgok, mint például a jóga. Furcsa egy kemény muzsikát játszó embertől lehet…haha

Ahogy látom, hogy nagyon széles sávban mozogsz a gitárok stílus világában. Nem tudom elégszer hangsúlyozni. Melyek voltak azok a súlypontok a pályádon, melyek segítségével ki tudtad alakítani ezt a zenei mozgásteret? 

Egy rövid ideig jártam gitártanárhoz a pályám elején, ezt leszámítva autodidakta módon tanultam, tanulok a mai napig is. Sosincs megállás. Sokféle zenét, gitárost, virtuózt hallgatok, sok inger ér-ért, amik igazán lenyűgöztek.
Én az a fajta gitáros vagyok, aki sosem elégszik meg a játékával és mindig fejleszti. Magamnak olyan gyakorlatokat találtam, találok ki, amiket addig nem tudtam játszani. Nekem nincs nagy titkom, egyszerűen agyalok, próbálkozom. Mindig egyel (néha kettővel J) fentebb rakom a szintet. Meg persze gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás…

Lehel, ha már stílus világ, forduljunk a hangszer felé! Fender Stratocaster! Alapból maga egy stílus! Beszélnél a miértről?

Mindig is akartam egy Fender Stratocastert. Ennek a hangszernek megvan a varázsa. Ez valami olyan, hogy ameddig nem próbálta az ember addig nem érti meg. Engem elvarázsolt…
A gitárom egy Jimi Hendrix modell, hihetetlen extravagáns a megjelenése, a színe, a hangzásáról nem is beszélve. Talán az is közrejátszott, hogy szerettem volna ötvözni a modern hangzást egy igazi klasszikus gitárral.


Azért, hogy így szóljon a hangszer és ilyen lehetőségeket adjon, azért némi háttér szükséges! Mit kell tudnunk a „vasakról”?

Ez nálam megint csak egy érdekes kombináció. Keverem a Marshall klasszikusabb hangzását (JCM900) egy Zoom multieffekt pedállal (Zoom G5). Többnyire a demók készítéséhez a pedált és a hozzá tartozó hátteret használom.
Itt is folyamatosan kísérletezem, feszegetem a határokat.

Szóló karrier. Elégedett vagy?

A terveimhez képest lassabban haladok idén.  2016-ban kiadtam az első EP-t, ami 6 számot tartalmazott. 2017-ben egy single jött ki. Az idei évben inkább a háttérmunkákra koncentrálok. Összességében azt kell, mondjam, hogy elégedett vagyok.
Talán még nem említettem, hogyan találtok meg: Worms In Brain néven vagyok megtalálható.

Nem következhet más az előzőekből, mint a zenekar kérdése?

Egy nagyon friss projektet kezdtem el nem rég. Az irányzat kicsit más, inkább a metalcore, heavy metal, stílusba sorolnám. Kicsit még csiszolódunk, de még nyáron szeretnénk kijönni egy bemutatkozó single-vel.
 
Lehel beszélnél a terveidről?

Jövőre szeretnék kijönni egy teljesen új anyaggal, albummal. Rengeteg ötlet, szám van már otthon felvéve. Ezeknek a kidolgozásán és befejezésén gőzerővel dolgozom. Nem szeretnék kapkodni, megvan minden a fejemben. Szeretném mihamarabb majd megmutatnia nagyvilágnak, bejárni az országot és Európán belül még pár helyre eljutni. Mozgalmas évnek nézünk elébe…
Köszönöm, hogy elolvastatok.


Youtube:

Számok:


Videók:



Honlapok:

https://www.facebook.com/wormsinbrain/


Köszönöm a lehetőséget és nagyon sok sikert a továbbiakban!

1 megjegyzés:

  1. Sziasztok Barátaim, Puskás Juditnak hívnak Budapestről, Magyarországról Szakmailag sebész orvos vagyok, 52 éves vagyok, kérem figyelmesen olvassa el a valós életem tanúságait, hogyan állítottam vissza egykori szerelmemet két napon belül gyertyák megosztása után. ima, jó szándékom van itt megosztani a jó hírt Tudd, hogy ez az információ segít valakinek, aki most olvassa, meggyógyítani a megtört szívet, és két napon belül helyreállítani az elveszett szerelem kapcsolatát. Lehet, hogy az én tartózkodásom is hasonló, már évek óta házas voltam Áronnal, a múlt hónapban szakított velem, mindent megtettem, hogy újra szeressen, de hiábavaló volt minden, amit tettem, szerettem volna, ha visszajön. mert volt két közös gyerekünk és annyira szeretem, hogy nem bírom nélküle, mindent megkérdeztem tőle, megígértem, de nem volt hajlandó. Elmagyaráztam a problémámat a munkatársamnak, ő a legjobb barátom, és azt tanácsolta, hogy vegyem fel a kapcsolatot a Drigbinovia Szerelmi varázslattal, ez az egyetlen, ami segíthet, de én az a fajta vagyok, aki soha nem hisz abban, hogy létezik szerelmi varázslat. működhet, nem volt más választásom, mint megpróbálni, küldtem egy üzenetet doctorigbinovia93@gmail.com Email és whatsapp +12162022709 és viber +12066713285. Drigbinovia azt mondta, segíthet visszaszerezni a férjemet, hogy ne aggódjak, hogy minden rendben lesz három munkanap előtt, gondosan követtem minden utasítását, hogy mit tegyek a házamban egy szerelmi varázslat ima közben. az éjszaka. Drigbinovia sugárzott egy varázslatrészletet a szerelemről, és meglepő módon , A második nap 05:00 körül volt. hogy bocsánatot kérjen tőlem, és azt mondta, hogy haza fog jönni, hogy hiányzik neki a családja, annyira izgatott volt, hogy visszafogadtam. Drigbinovia a legjobb módja annak, hogy megmentse a házasságát, csak meg kell próbálnia?

    VálaszTörlés