2020. március 29., vasárnap

Klippel Mór Szilárd basszusgitáros, Red One House


Sziasztok, a Klippel Mór Szilárd vagyok, a Red One House zenekar basszusgitárosa, pár mondatban szeretném bemutatni a zenekart és a következő részben a hangszereit is.

A blues banda Veresegyházon alakult, mai arculata hosszú évek alatt alakult ki. A tagok és a díszlet folyamatosan változott, az alapítók közül már csak a zenekar vezetője van a csapatban. A tagcserékkel egy színvonalasabb ütőképesebb banda jött létre, így több koncertre és utcazene fesztiválra kapott meghívást. Mára már nem "csak" veresegyházi zenészekből áll a zenekar. Gyakran dolgozunk meghívott zenészekkel is, és szívesen lépünk fel más zenekarokkal együtt. Ezekből a zenei kapcsolatokból, az idők folyamán barátságok alakultak ki. Nagy örömünkre a XIII. Kerületi utcazene fesztiválon első helyezést értünk el. Szerepeltünk rádióadásokban, legutóbb  a Klub Rádió, "Kék Ördögök" című műsorában. Sikerült több zenei anyagunkat is feltölteni az internetre, három kislemezünk jelent meg eddig...



Nagy hangsúlyt fektettünk a megjelenésre, próbáltuk a 20-as évek Amerikáját megidézni.

A Red One House zenekar az ország első és egyetlen hokum blues bandája.

„ A veresegyházi vándorzenészek ezt a rég elfeledett műfajt modernizálták, de előadásmódjukban  még a régi vaudville színházak világát idézik. Dallamos, magyar nyelvű saját szerzeményeikben dolgozzák fel a hétköznapi ember ügyes-bajos dolgait, érzelmeit, élethelyzeteit. Varázslatos egyedi készítésű hangszerek és a blues zenei sokszínűsége teszi igazi unikummá műsorukat.”

Számos összművészeti fesztiválon (Vidor Fesztivál, Comedium Corso, Kolorfesztivál, Zalavölgyi Kultúrtivornya) és utcazenei rendezvényen (Tokaj, Szeged, Eger, Cegléd) mutattuk meg magunkat a nagyérdeműnek. Külön örömünkre szolgált, hogy Zalaszentgróton a fesztivál különdíját,  Angyalföldön (2018) pedig az 1. helyezettnek járó közönségdíjat vehettük kézbe.

Több rádiós műsorban is vendégeskedtünk: Klubrádió - Kék Ördögök, Panda Rádió – Jambalaya, Civil Rádió – Dalok Galopp, Poptarisznya – Bluesmegálló, RockFM - Magyar Hangok.

 



Youtube: 



Vida Krisztina - ének

Pál Zoltán Márk  -gitár, ének, bőrönd-lábdob, stomp box

Meleg Dezső - szólógitár, szájharmonika,  ének, vokál

Klippel Mór Szilárd - basszusgitár, vokál

Héjja Balázs - dob, tajon, nagybőgő, citera
Kiss Márton Gellért - cajon, mosódeszka, csörgődob

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése