2018. január 11., csütörtök

ROBI & THE HALLUCINATORZ


ROBI & THE HALLUCINATORZ. Végtelen sok hatás válthatja ki azt a reakciót, amikor a hallgató felkapja valami produkcióra a fejét. Lehet akármilyen mély érzelemmel, értelemmel befolyásolva, de a legszerencsésebb, ha azt érzi az ember, hogy most itt történt valami, ez jó! … és nem kell tovább gondolkodni a zenéjükön, csak hallgatni… és hogy miért társítom hozzá, nem tudom, de visszavágni a váltót kettővel a kocsimban! Nos, köszönöm a lehetőséget a ROBI & THE HALLUCINATORZ –nak!

Sziasztok, hogyan sikerült összehozni, hogy négyen ennyire egy irányba álljatok? Ugyanis a legkisebb kívül állást sem látom a zenekar tagjainál. Szóval szívvel lélekkel megy a tetőn a muzsika…! Szia! Köszöntjük a kedves Olvasókat és köszönjük a megtisztelő felkérést az interjúra! Régi jól összeszokott baráti társaság a miénk ez által mind jól ismerjük a másik játékstílusát. Annak idején is sokat muzsikáltunk már együtt és bőven hallottuk a másikat játszani így az össze szokottság már adott volt. 

Professzionális konfiguráció! Na, ezt jól megmondtam. Kicsit közelebbről a zenekar tagjairól, ok?

Négyen alkotjuk a formációt. Doboknál Kóbori Dávid barátom. Feszes, húzós, tempós játék. Sosem hibázik. Úgy tolja, mint ahogy azt minden gitáros elvárja egy dobostól. A lemezanyag tíz dalát is alig 2-3 óra alatt ütötte fel! Elképesztő a csávó! Heti szinten komoly munkaórákat gyakorol, pedig ha nem csinálná is ugyanilyen rohadt jól dobolna!
Basszusgitárnál Kocsis Kristóf barátom. Kiváló választás Dávid dobjátéka mellé. Úgy húzza a mélyeket, ahogy azt kell, itt sincs hiba csak nagyon durva dinamikai erő és ötletes basszusmenetek. Jobb ritmusszekciót nem is kívánhatnék. Komolyan mondom!
Gitáron Kendy Attila a legtrógerebb de legszerethetőbb barátom! Királyhelmec szülötte, bodrogközi kölyök! Hozza a kötelezőt, úgy ahogy azt kell! A színpadon pedig a lányok kedvence! De azért vehetne gyakrabban húrt a gitárjára. Haha!
Végezetül szerény személyem áll a fronton gitárral a nyakamban, a mikrofon előtt. A dalokat alapvetően én írom és végül együtt gyúrjuk ki őket, mindenki hozzáteszi a kis saját egyéniségét. De ahogy feljebb írtad elég jól működünk így együtt. Együtt rohanunk a csatába! 

A komplett ROBI & THE HALLUCINATORZ album megtalálható az alábbi címen. Gondolom, holmi anyagi érdekek nem nagyon vezérlik a zenekart. Hol tart a zenekar életében a pénz! 

Valóban nem egy profitorientált produkcióról van szó. Mi csak zenélni szeretünk. A dalokat kiírni magunkból és átadni azoknak, akik átérzik, hogy miről szól ez az egész. De azt is hozzá kell tennünk, hogy az évek munkájának köszönhetően saját stúdióval és felszereléssel rendelkezünk így a stúdió, klip és egyéb felvételi ügyek adottak. Erre legalább nem kell költenünk, a legtöbb kollégánkkal ellentétben súlyos pénzeket. Hát nem tudom nem megkérdezni… a névválasztás!

Alapvetően ez az egész az én egyszemélyes projectemből indult majd megkértem Kristófot és Dávidot hogy segítsenek be felvenni pár dalt. Már akkor annyira jól szólaltunk meg együtt, hogy mondtam is nekik ennek így kell maradnia. Mindenki a zenekarból el van a saját kis világában. Mindenkinek meg vannak ezen kívül is az egyéni elképzelései, amiken mindig mindegyikünk kattog. Mit s hogyan kéne csinálni. Folyamatosan megy a hallucinálás valamin. 

Ami nagyon bejön, hogy semmi disszonancia nincs sem a zenében, de a szöveg és a zene hangulatában sem. Ez talán az egyik legfontosabb, ami előre vihet egy produkciót. Szövegírás!

Igen. Szerintem annyi a kulcs hogy nem kell túlkapni. Nem kell beleállni a nagy világszintű megfejtésekbe. Egyszerűen, amit érez az ember, azt kell, hogy kiírja magából. Kevesebb gondolat, több érzelem. Ez visz előre egy igazi rock and roll bandát. Maradjon őszinte és hiteles. Igyekszünk majd 30 év múlva is így viszonyulni a dolgokhoz. 

Forduljunk egy picit a gitárok, hangszerek világa felé. Nagyon jól szól a zenekar. Beszéljünk egy picit a „beállásról”! Szóval, hangszerek!

Itt sincs semmi extra. A teljes lemezanyagot egy olcsó kis Les Paul gitárral vettük fel, amit még a nyolcadikos ballagásomkor vettem a kis kapott pénzemből. Úgy gondoltam, hogy az első anyagon ennek a gitáromnak kell szólnia. Az erősítő egyébként egy 900-as Marshall fej volt. Ezúton is köszönet érte Sápi Gézu barátomnak! A basszusgitár már egy jóval profibb kis hangszer volt. Kristófnak egy kiváló Sandberg TT California hangszere van. Egyszer megvette az óta se kellett behangolnia. És ahogy szól. Brutális! Mehet vonalon, mehet erősítőn keresztül, tök mindegy. Röfög, mint a disznó! Nyilván azért ehhez a kéz is kell. 

Végezetül, de nem utolsó sorban, tervek!

Megjelent a lemezünk. Ennek kapcsán tartunk egy kis lemezbemutató összeröffenést, de a későbbiekben nincsenek nagy tervek a koncertezést illetően. Ami már biztos, hogy készül a második HallucinatorZ lemez. Dalok folyamatosan születnek. Klipeket is folyamatosan csinálni fogunk. Aztán ha a későbbiekben úgy adódik, akkor útnak eredünk! 

Robi, nagyon köszönöm a lehetőséget és nagyon sok sikert az elkövetkezőkben!

Köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Makó Béla, gitáros

Makó Béla, gitáros. A gondolataink, érzéseink kifejezésének egyik legszínesebb útja a zene, ennek eszköze lehet a hangszer, a gitár. Hogya...