2017. november 27., hétfő

Támadás EGY Idegen Bolygóról


Támadás EGY Idegen Bolygóról. Amikor azt gondolja a jó ember, hogy nem érhetik meglepetések... Amikor egy zenei műfaj tradíciói, jellemzői alapjaiban omlanak össze benne, és szembe csapják valami olyannal, ami tényleg nem születhetett a Földön. Amúgy valahol egy picit mindig remélek valami ilyet. Valami olyat, amikor koncert után csak ennyit tudok mondani, „Hát Ti meg kik vagytok, b... meg!” 



Köszönöm, hogy elfogadtátok a meghívást! A trió. Odavág, baromi hatása van, szuggesztív, de az érzésem az hogy nem játsszátok a hangszeres tudásotok határait. Ezt a párosítást is érintve egy kicsit beszéljetek a  Támadás EGY Idegen Bolygóról!

Szia! Először is szeretnénk megköszönni hogy gondoltál ránk. Hát igen, tudatosan nem akartunk túlzásokba esni zenei téren, igazából ezt a műfajt szeretjük mind a hárman. Szerintünk az underground  kiégett, így a támadással megpróbáljuk mókásan eltemetni, ufó álarcban.

Valamilyen úton haladni kell egy zenekarnak. Mi adja nálatok az alapot, mi az, ami mozgatja a triót?

Az alapot a világ adja, meg a mindennapok, amit átélünk, megélünk, és a zene szeretete persze nem utolsó sorban a társaság, kikapcsolódás.

Koncert, Győr. Amit nagyon irigyeltem Tőletek, hogy van még ma olyan zenekar a világban, aki azt az órát élvezi ki 110% -ban, amíg a színpadon van. A +1 perc már nem érdekes. Jól látom ezt? Tanulható ez? 



Akiket bálványoknak hisznek az emberek és eljutnak a koncertjeikre,  csodálva nézik őket, közben már a fele halott, a másik fele meg ugye a bankszámlájára gondol, talán ez vitte a zenészeket oda hogy ezt csinálják, hogy na majd a végén megmutatjuk, ha az egész buli szar a vissza tapsnál  tolok egy jó számot, akkor már fel lett javítva az egész este. na, ezzel ellentétben egy punk koncerten illik beleüvölteni az ember pofájába hogy mit gondol. És mi beleüvöltjük, mert bele kell.

A győri ABETON főnökétől kaptam egy álarcot! Akkora ötlet, és nekem egy becses ereklye....azt gondoltam kinőttem már az ilyenből! Hát, visszajött! Honnan jött ez? Ez a kép?!

A János(gitár) hozott az első koncertünkre három műanyag ufó maszkot, igazából ez ihlette ezt a papírból készült egyedi cuccot. Én( Dani) gondoltam ha már megyünk szórakozzunk egyet, vettem kartonpapírt, zöld fóliát, meg bugyi gumit, kivagdostam, lefestettem, megragasztottam.

Hát ha arckép, akkor a név! Honnan szedtétek ezt a nevet!

A név úgy kezdődött hogy mindenkinek kellett hozni egy nevet. Én egy dél-amerikai tömeggyilkosra gondoltam, a Lajos még nem mondta hogy ő mire gondolt... de, aztán a Janika, előállt ezzel a dologgal, Támadás egy idegen bolygóról. Ez egy filmsorozat volt a 80-as években, gyerekkorából emlékezett rá mert kurvára félt tőle, és nem tudott éjjelente aludni. Innen jött az ötlet neki, persze egyből szerelmesei lettünk a névnek. A többi marhaság adta magát.

A pillanatot élni és rögtön rá a terveket kérdezni, némi ellentmondásnak tűnhet. Ha hülyén is hangzik, Támadás EGY Idegen Bolygóról terveiről hallhatnánk?

Most kezdünk el ismét új számokat csinálni, van pár ötlet, témák, úgy gondoljuk egy két éven belül szeretnénk új albumot, és egyszer-egyszer elmenni koncertezni.

Ami mellett nem lehet elmenni. Nagyon jól szóltatok, nagyon jól szóltak az alapok. Beszéljetek a cuccról! Ha valakiben még kérdések lennének a „hogyan" -ról, adjatok „vas” ügyben pár ötletet nekik!

Köszönjük! Igazából, a jó hangzást az Nagy Gyula barátunknak köszönhetjük, a cucc az adott volt, mi csak erősítő fejet vittünk. Egy igazi szakadt szar garázsban van a próbahelyünk itt a Föld bolygón, ahol ha hangos zenét játszol szinte teljes a káosz, minden hangszer összeolvad. Meg kell tanulni hogy ilyen körülmények között is megszólaljon egy zenekar valahogy. Ha a patkánylyukban is élvezhető, akkor egy jó hangzású helyen még sokkal jobb lesz az egész. Szerintem ennek köszönhető, hogy az alapok is jól szóltak. A titok egyébként a Marshall gitárerősítő, torzító a basszusgitáron, és az erősen, pontosan megütött fémpergő…. !

Nagyon köszönöm a beszélgetést és nagyon sok sikert kívánok a továbbiakhoz!

Köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése