2019. december 12., csütörtök

Pfeiffer Gábor basszusgitáros (Sonia és a Blues and Roll)


Sziasztok! Pfeiffer Gábornak hívnak. 1967-ben születtem. A 80-as években, mint annyi fiatalt engem is beszippantott a rockzene. Gitárt ragadtam és zenekart alapítottam. Ez a zenekar a Vakegér névre hallgatott, de elég kezdetleges volt és pár év múlva meg is szűnt. Katonaság, nősülés stb. Aztán mikor a kisebbik fiam, Ákos olyan korú lett, megkérdeztem nem akar e gitározni? Ez valamikor 2005 táján lehetett. Ha már neki vettem egy gitárt úgy gondoltam veszek magamnak is egy basszusgitárt. Autodidakta módon tanultunk. Sosem gondoltam, hogy valaha is színpadra állunk. A sors másképp rendelte. Először csak egy másik gitáros csatlakozott hozzánk. De akkor már legyen dobos is! Így alakult ki lassan a zenekar. A Blues and Rollt 2009 januárjában hoztuk létre Ákossal. A zenekar kezdetben 100 %- ig csolnoki volt. Az évek során megfordult a csapatban Wágner László (gitár), Kentzler János (dob), Boros Viktória (ének), Barassevich Krisztián (dob), Dániel Norbert (dob). Az elmúlt tíz évben rengeteg helyen játszottunk. Idén augusztusban például hat fellépésünk is volt.  Játszottunk az ország összes jelentősebb bluesfesztiválján. Például a paksi Gastroblueson is. De jártunk külföldön is. Többek között Szlovákiában, Csehországban és Romániában. Jövőre készülünk Szerbiába és Ausztriába. A jelenlegi felállás 2016 nyarán jött létre, mikor Sonia és Laci csatlakozott a zenekarhoz. Néhány hónap próba után 2017 tavaszától Sonia és a Blues and Roll néven kezdtünk el koncertezni. A Blues and Roll nem egyszerűen Sonia kísérőzenekara, hiszen rajta kívül szinte mindenki énekel néhány nótát a fellépéseken. 

Lassú, érzelmes bluesok, balladák ugyanúgy szerepelnek műsorunkban, mint táncolható rock and rollok és karcosabb rock szerzemények. A tagokról néhány szó: Sonia 1991-ben érkezett Peruból Magyarországra és létrehozta a Sonia és a Sápadtarcúak nevű zenekart. A ’90-es években rendszeresen felléptek az ország blues klubjaiban, de bemutatkozási lehetőséget kaptak a John Mayall’s Bluesbreakers és Carlos Santana előzenekaraként is. A zenekar feloszlását követően számos formációban énekelt. Jelenleg Zsámbékon él. Ákos kiváló képességű gitáros. 10 éves korától gitározik és 15 évesen már fellépett. Andrea több zenekarban is remekül zongorázik és zeneiskolában is tanít. Ő párkányi lakos. Laci több mint 30 éve zenél és pályafutása során sok neves zenésszel játszott már. Esztergomban él. Gábor feladata a zenekar menedzselése és a koncertek szervezése.

A következő előadók zenéit játsszuk: Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrix, Eric Clapton, B.B. King, Melissa Etheridge, Beth Hart, Janis Joplin, 4Non Blonds, Melissa Etheridge, Shemekia Copeland, Doors, Robert Cray.

A zenekar jelenlegi felállása:

Sonia Zambrano-ének
Áron Andrea- zongora-vokál
Pataki László-dob-ének-vokál
Pfeiffer Ákos-gitár-ének-vokál
Pfeiffer Gábor- basszusgitár-ének-vokál


Köszönöm a lehetőséget!


Üdvözlettel!

Pfeiffer Gábor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése