2015. március 29., vasárnap

Magor: „Nem Kértem”

Megjelent a második hivatalos videó a Magor első nagylemezéről, melynek címe „Nem Kértem”. A szülőkkel való rossz kapcsolatot, elnyomott gyermekkori fájdalmakat körüljáró dalhoz a No Total Films (www.fb.com/nototalfilms) készített animált szöveges videoklipet.
A zenekar első nagylemeze továbbra is elérhető a márciusi Hammerworld mellékleteként országszerte az újságárusoknál, a ROAD-dal és az AWS-el közös turnéjuk következő állomása pedig április 10: Barba Negra Music Club.


A lemezen a második dal a „Nem kértem”, ehhez mutatott be most új animált szöveges klipet a csapat. Speck Roland frontember és Sápi Márton dobos így nyilatkozott:
Speck Roland frontember a Nem kértem című dalról: "Hú, ez egy kényes téma. Mondjuk úgy, hogy egy 20 éves gyerek érzéseit mondja el a szöveg a családról, egy elég régi szövegalapból született. De nem akarok, és nincs is jogom pálcát törni senki felett, mert nem tudom, hogy én egy adott szituációban hogyan viselkednék szülőként. Durva szöveg, durva zenével. Van itt minden blastbeat, stadion rock, döngölés, neoklasszikus szóló stb. A refrén egy igazi energiabomba, a legjobb pillanataink egyike. A nóta érdekessége, hogy nagyon gyorsan végleges formát öntött, és ez nem jellemző ránk."

Sági Márton dobos (MAGOR): „Ez az a dal, amibe a legtöbb érzelmet bele lehet tenni a színpadon, és ez nekünk nagyon fontos. Sokszor kapjuk azt a visszajelzést olyanoktól is, akiknek ez a stílus nem a szíve csücske, hogy élőben nagyon átjönnek az érzéseink. Mi igyekszünk minden alkalommal „meghalni” a színpadon, szívünket-lelkünket kitenni és beleadni mindent. Ez a dal egy jó lehetőség erre.”




A jászberényi Magor zenekar első koncertjét 2007. december 1-jén Jászberényben adta, a zenekar születésének ezt a dátumot tartják. A tiszta énekkel, üvöltéssel, fogós ikergitár témákkal és súlyos riffekkel operáló csapat márciusban jelenteti meg első nagylemezét a Hammerworld magazin mellékleteként, de addig is belevetik magukat a hazai és határainkon túli klubéletbe, a nyári fesztiválszezonba. 

A MÚLT
A Magor megalakulása óta számos saját- és fesztiválkoncertet játszott, és szívesen mutatta meg magát ismertebb csapatok előzenekaraként, vendégeként is. Az első nagy koncert 2008. június 13-án jött el a csapat életébe, mikor is a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán mutatta meg magát a Tankcsapda előtt. Ebben az esztendőben készítette el a csapat első, három saját dalt tartalmazó hangzóját „Túl mindenen” címmel, melynek „Arccal a fény felé” című dalához egy videoklipet is forgattak. 2009-ben a Magor megjárta a Hegyalját, Erdélyt, játszott a Neck Sprain és a Blind Myself zenekarokkal, majd decemberben újfent a Tankcsapda látta vendégül az ötöst 20 éves jubileumi koncertjén a Syma Csarnokban. Ebben az évben újabb anyaggal jelentkezett a csapat: a „Végig az úton” négy új dalt, és egy korábbi nóta újragondolt változatát tartalmazta. Az EP „Próféta” című tételére szintén videoklip készült. 2010-ben a zenekar ismét a Tankcsapda vendége volt, ezúttal a teljes „Minden jót Tour 2010” turnén. A fesztiválszezont a GYÁR Fesztiválon, a Metalfesten és Hegyalján töltötte, utóbbin a Magor közvetlenül a Meshuggah után léphetett színpadra. A 2011-es év stúdiózással kezdődött. A csapat rögzítette az új „Nem kell, hogy félts” című dalt, amely ugyancsak klipes nótává vált. A saját bulik mellett ismét a GYÁR Fesztiválon, a Hangerőmű Fesztiválon és a Magyar Dal Napja keretében rendezett megmozduláson láthatta nagyobb közönség a csapatot. 2012-ben a Magor új lendülettel látott hozzá a munkához. Átdolgozták kicsit a „Végig az úton” EP anyagát, mögé csapták a „Nem kell, hogy félts” dalt, elé egy új borítót, és ez a matéria a Wild Magazin februári számának mellékleteként néhány ezer új hallgatóra talált. A zenekar 2012 márciusában Budapest egyik legnívósabb és legnagyobb klubjában, a Barba Negrában léphetett fel, a Nemzetközi Autó-Motor és Tuning Show partiján, a Los Vegas zenekarral közös koncerten. A következő másfél évben azonban több tagcsere is megnehezítette a zenekar munkáját; mire összeért volna egy új formáció, valaki mindig kihullott a csapatból. 2012 év végére a Magor ismét bebizonyította, hogy semmi nem győzheti le, a csapat ismét felállt, és belevágott első nagylemezük anyagának megírásába, melyet a törökbálinti SuperSize Recordings stúdióban rögzítettek. Az első dal „Fontosabb, mint az életem” címmel videoklip formájában debütált a Hammerworld.hu-n. Mindeközben koncertezni is maradt idejük: 2014 nyarán, kiszabadulva a stúdióból – több vidéki helyszín mellett – a Rockmaraton, a SZIN, a Rockpart (a közönségszavazás nyerteseként) és a Vekeri Fesztivál vendégei voltak. Az évet a Road és a Kowalsky meg a Vega vendégeként zárták a kiskunfélegyházi Rocktárban.

JELEN ÉS JÖVŐ
Az elkészült nagylemez - a csapat legnagyobb örömére – a rengeteg befektetett munkához méltó kiadói gondozásban látja meg a napvilágot. A 10 000 példányban megjelenő Hammerworld magazin mellékleteként országszerte kerül terjesztésre a „Testamentum”, mely 10 dalt tartalmaz. A lemezen egy dal erejéig vendégszerepel Apey, akit a Neck Sprain valamint az Apey & the Pea formációkból ismerhet
a közönség. A tavaszi lemezbemutató klubturnét – melyre a csapat a ROAD és az AWS zenekarok vendége - a nyári fesztiválszezon aktív koncertezése követi. A történet folytatódik tovább…
magorzenekar.hu  //    fb.com/magorzenekar  //   magorzenekar@gmail.com






A Zenekarral készült korábbi interjúnk az alábbi linken érhető el:

Köszönöm az interjút és további sok sikert kívánok a gitarvilagok.com nevében is!

Udvardy Udy Zsolt
0630 2261017
udy@gitarvilagok.com


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése