2016. szeptember 21., szerda

Juhász Kornél, Sweet Rhythm

Juhász Kornél, Sweet Rhythm. Hát az már biztos, ha nem nyitjuk ki az ajtónkat, ablakainkat a világra nem is fog inspirálni bennünk semmi a szépre, a jóra. Első gondolatom ez volt, amikor a Sweet Rhythm –et hallgattam. Igen a mindennapjainkba is be tud jönni az a zene, ami rendbe teszi az embert, ha úgy érzi most szükség lenne valamire, ami szebbé, jobbá teszi a sokat emlegetett mindennapjainkat!
Régi ismerősként köszöntelek az oldalon, és ami valószínű már örök titok marad nekem, hogyan tudtok ennyire könnyedén, ennyire jól játszani?

Köszönjük az interjú-felkérést. Hát ez belülről jön és valószínűleg több összetevője is van. Kreativitás, stílusérzék, eredetiség, kitartás és nem utolsósorban sok gyakorlás, de lehet, hogy kihagytam még pár dolgot… és ez minden zenészre igaz, akivel együtt dolgozom. Persze a ’jó’ szubjektív kategória, a mi zenénk főleg az intelligensebb és valamilyen zenei érzékkel megáldott embereknek tetszik, ez a tapasztalatom.

Hogyan lehet úgy dalokat írni, hogy sugárzik belőlük, hogy ez nagyon jó!

Én írom a zenét, az angol szövegeket pedig a mostani új koncepcióban Szűcs Tamás barátom. Én vagyok a zenei vezető is, örülök, hogy tetszenek a dalok, nekem könnyen megy a dalszerzés, tele van a fiók hasonló dalokkal, egyszer remélem azok is eljutnak a közönséghez.

Nos, lépjünk túl a kicsinyes irigykedésemen….Kornél, mi a helyzet veled, a zenekaroddal a mindennapokban?Három év szünet után kezdtem el most újra alkotni, a gyakorlást nem hagytam abba, csak a zenekar szünetelt, illetve a dalszerzés állt. A gitározást tekintve kirobbanó formában vagyok, viszont a sors fintora, hogy most nem játszom, illetve a zenekarommal nem játszunk sehol. A Sweet Rhythm-t Tisza Beával, Csiki Antallal és Szűcs Gergővel csináltuk, Bea már a következő dalt is felénekelte. Ősszel azért jó lenne már legalább előzenekarként fellépni valahol 3-4 új dallal. A szervezésben lesz segítségünk, Fehér Tamás menedzser személyében. A 3-4 új dalt természetesen felvesszük stúdióban is.

Kornél, a vesszőparipám következik… beszélhetünk néhány mondatban a hangszereidről, erősítőidről? Talán páran, talán tévesen, hogy ez a hangzás, amit hozol, viszonylag könnyen összehozható. Jól látják, mert szerintem annyira nem?

Most főleg egy 1979-es Gibson ES 175-ön játszom, de amikor próbáltunk a zenekarral, akkor mindig egy Fender Stratót vittem, azon is jól szólt minden, azon is szeretek játszani. Ha fellépnénk, valószínűleg egy Fender Hot Rod Deluxe-on szólnék, az effektezést egy Digitech RP7-es pedállal oldanám meg, vagy egy RP6-tal, még nem tudom, szerencsére van mindkettő. De egyszerűbb, olcsóbb eszközökből is ki lehet hozni hasonló hangzást, hiszen a legmeghatározóbb az a kéz, ill. a játékstílus.  

Végezetül, kihagyhatatlan kérdés, tervek!

Mint említettem, dolgozunk az új dalokon. Mivel nem főállású zenész vagyok, ez munka és család mellett nem egyszerű, ezúton is szponzor, vagy mecénás kerestetik - hogy a folyamatot fel tudjuk gyorsítani kicsit, hiszen az idő pénz, a pénz pedig idő. Aztán ezeket a dalokat el kellene juttatni a minél szélesebb közönséghez, hogy akinek tetszene, tudjon róla egyáltalán, hogy létezünk. Továbbá a különböző hazai és külföldi fesztiválszervezőkhöz is, A jó dalok mellett nyilván ezeken fog múlni, hogy mennyi fellépésünk, illetve milyen sikerünk lesz. A stúdiófelvételek mellett tervezek egy pár élő gitár felvételt is, egy kamerával, ha már egyszer jól megy a gitár, hadd szóljon, örökítsük meg élőben is.

Kornél, nagyon köszönöm a beszélgetést, és nagyon sok sikert a folytatásban.


Köszönöm a beszélgetést.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése