2021. április 16., péntek

Storm The Studio


Storm The Studio. A bőség zavarában, előbb vagy utóbb, de igényét érzi az ember, hogy találjon valami olyan dallam és szövegvilágot, ami letisztult és érthető. Egyből megjelenhet belül és végre megállhatunk egy kicsit mellette. Fodor Zoltánnal beszélgettem, a Storm The Studio énekesével.

Köszönöm, hogy elfogadtad a meghívást. Hallgatom a dalokat és újra meg újra. Nekem a szövegvilág és a zene döbbenetes együtt állása jött be elsőre. Van bármi titka a zenekarnak, hogy ez a harmónia ennyire működik benne? 

Én köszönöm a megkeresést. Igazán jól esik hallani, ha tetszik, amit csinálunk. A kérdésedre a válasz roppant egyszerű, Hankó Zoltán gitárossal és Újvári Péter dobossal közel 30 éves zenei előadói és dalszerzési kapcsolatunk van. Korábban mi hárman a The Bedlam nevű zenekar tagjai voltunk. Ebben a mostani projektben először Binges Zsolt a Fish! -ből basszusgitáron majd Csányi Szabolcs, aki a Black-Out-ból lehet ismerős, gitáron csatlakozott hozzánk.

… folytathatjuk a Storm The Studio történetével?

Miután 2010-ben kiköltöztem Japánba, igazából felhagytam a zenéléssel, igaz egyszer-egyszer hozzájárultam szövegekkel előző zenekarom a Nomad későbbi dalaihoz. Nem gondoltam rá, hogy újra kellene mikrofont ragadnom. Családomra és itteni életemre koncentráltam. Persze kaptam a barátoktól zenei ötleteket itt-ott. Aztán 2017 környékén egy akkor már 3 év körüli gitártéma beindította a fantáziám, vettem fel rá éneket és elküldtem Judynak (Hankó Zoltán). Ez indította el igazán a projektet, elkezdtünk írni dalokat az interneten oda-vissza küldözgetve, később otthon tartózkodásom alkalmával rögzítettük az éneket. Azután a srácok felvették a hangszereket Szegeden a Miracle Sound Studióban és 2019 márciusában megjelent az album a Grungery Records gondozásában.

Zoli, miután Te Japánban élsz, dolgozol, ha van szituáció, ahol kikerülhetetlen az online kapcsolat, akkor az a Storm The Studio! Beszélnél erről a helyzetről?

Ahogy említettem így tudunk dolgozni, működni és mivel mi ezt még a Covid mizéria előtt kezdtük, egy módon rendhagyó a zenekar.

Azért érdekes ez, mert azt érzem, hogy nagyon együtt van a zenekar! Mintha heti próbák, „csapatépítések” történnének! Ezek szerint, a zene, a zeneszerzés tekintetében helyettesítheti a személyes kapcsolatokat a web?

Igen úgy tűnik. Persze, ahogy említettem 30 éves szoros barátság és együtt zenélés azért ott van a latban. Mi ugyanazokat a zenéket értékeljük nagyjából.

Következik a kérdés, hogy kerültél Japánba? Miért oda, a világ másik oldalára?

Nagyon egyszerű ez is, ide nősültem úgymond.

Zoli, hogyan éli a mindennapokat a Storm The Studio?

Mindenki csinálja, éli a saját életét. Irkálunk dalokat továbbra is online, van, amikor aktívabban, van, amikor nem. Ahogy a helyzet lehetővé teszi. Amikor hazajutok élő fellépéseket is tervezünk. Nem komplikált ügy.

Messze nem utolsó sorban a tervekről! Terv a második album megjelentése.

Jelenleg írjuk a dalokat, „demózgatunk”. Reméljük, hogy év végén vagy jövőre kijöhet. Sajnos, a Covid miatt nem igazán lehet tervezni mást egyelőre, de ezzel nem csak mi vagyunk így most sajnos.

Nagyon köszönöm a beszélgetést és további sikeres működést a Storm The Studionak!

Köszönöm!

FOTÓK: Bobal Photography https://www.facebook.com/bobalphotography/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése