2012. november 12., hétfő

Forgács Joe

Egy remek gitárossal készíthettem interjút, amit köszönök az egész Gitarvilagok.com stáb nevében is. Következzen Forgács Joe, a Gaslightból!
A húzós gitárjátékoknak az rendesen kitaposott ösvényei vannak. Az tény, hogy a Te témáid mellett meg kell állni! Szóval kitaposott, vagy a saját utak. Mit gondolsz erről, természetesen a magadból játékából kiindulva?

Ezúton is köszönöm szépen a lehetőséget, meg is ragadva élek is vele. Az ösvény, amire zeneileg tévedtem tudatosan, olykor próbálkozások sorával sikerült kerülnöm. Nagyon sok energiát, pénzt, ami ezzel jár áldoztam és áldozok a mai napig is. Kicsit bevallom hangszerőrült is vagyok, ami azt jelenti, hogy olykor teljes motyóimat is lecserélgetem. Szeretek próbálkozni más hangzásokkal, megismerkedni technikákkal, de elsősorban praktikusabb, kényelmesebb eszközöket vásárolok, olykor cserélgetek. Újabb témák, dalok írása mindig is foglalkoztatott, úgy mint nagy kedvenceim számainak tanulása, improvizácók,  jammelések adott zenészeim körében. Jelenleg 3 zenekarban játszom, így szélesebb skálán tudok gondolkodni, építkezni a zenémben.

Joe, elégedett zenész embernek tartod magad?

Hogy elégedett vagyok-e? Soha! Sohasem elégszem meg azzal, aki vagyok, vagy amit alkottam. Mindig szeretek kísérletezni, rakosgatni, mint őrültebb újabb hangzás, színpadi kiállás érdekében. Ebből adódóan rengeteg tervem is van így pl.: saját szólólemezem elkészítésén kezdtem el dolgozni. Később egy saját projectet is szeretnék összehozni.

A zenekar adta világból „kilépve”, mennyire tartod fontosnak, hogy körülnézz más stílusokban is?

Körülnézve a zenei világban, mindig újabb és újabb zenei irányzatok jelennek meg, előadók tűnnek fel, vagy éppen áldoznak le. Régóta szeretem az instrumentális rockzenét, amit sikerült hosszú éveken át játszanom az ikertestvéreimmel név szerint, Attilával és Róberttel. A zenekarunk neve a Fair Play Project nevet viselte. Kedvenc gitárosaim Joe Satriani, Steve Vai, Eric Johnson, Yngwie Malmsteen, Nuno Bettencourt, Andy Timmons, Gary Moore…….., és még sokan mások. Motoros rock zenét játszottam a HD-Band-el, Rock Bluest, a Free Time Company együttes, amit a HD-és kiválásom után alapítottam. A Krízis zeneka,r amiben játszottam 3 évet, de jelenleg is ott tolom a metal riffeket. Az Angeleyez-ben is pár év, és most szintén jelen időben a Gaslight zenekarban, ami Góth metálos stílusirányzatnak határolható be.

Ahogy beszéltünk is róla, lesz egy részletes „cucc” leírás is, de menjünk elé egy kicsit a témának!

Jelenlegi cuccaim, amit használok:
  • Paul Red Smith Se Custom gitár
  • Gibson Melody Maker gitár
  • Schecter Extreme 7 gitár
  • Washburn elektroakusztikus gitár
  • Engl Gigmaster csöves fej
  • Crate 4x12-es láda
  • Steve Vai Jemini distortion
  • Boss Ch-1
  • Boss Tu-3
  • Boss Ls-2
  • Tc. Electronic Flashback delay
  • Washbourn Bad Dog Wah.
Egyéb kiegészítők, és házi stúdióm kellékei, Yamaha szinti, 5 húros basszusgitár, atom erős Pc, Cubase 5, Art előfok, Alto mixer, Yamaha HS-50 stúdiómonitorok, Neutrik csatik, Dap audio mikrofonok, stb….még ami lemaradt.

Gaslight! Mit kell tudnunk a zenekarról!

Jelenlegi zenekarom a Gaslight és a Krízis, amelyekkel koncertezem is. A Gaslight-nak a napokban jelent meg szerzői kiadásban a lemeze, a Krízissel folyamatos koncertek után kezdünk neki kidolgozni, az új lemezre való témákat. Saját Projectemnek az anyagát, otthon rögzítem folyamatosan.

Célok, tervek?

Céljaim közzé a saját anyagom megjelentetése, gyermekem nevelése és Rock N’ Roll teljes gőzzel!

Köszönöm az interjút, és további sok sikert kívánok!

Udvardy Udy Zsolt
0630 2261017
http://udy.gitarvilagok.com


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése