2015. október 14., szerda

Deák Gábor, gitáros a kecskeméti Katona József Színházból

Deák Gábor, gitáros. Nagy tisztelettel köszöntöm régi Barátom az oldalon. Újra kezdem….Deák Gábor barátom, a Kecskeméti Katona József színház gitárosa. Gratulálok neked ehhez, és láthatóan, nincsenek véletlenek. Gábor, beszélj nekünk a jelen „munkáidról”!

Sziasztok, szia Kedves Zsolt, hol is kezdjem... A Színház, igen, nos amit az élet elvett tőlem, pont azt adta vissza nekem ez a munka... Idén tavasszal kért fel Károly Kati zenei vezető egy Illés dalokra épülő zenés darab bemutatására mint gitáros, meglepődtem picit de nyilván azonnal igent mondtam!
Májusban indultak a próbák, majd egyből egy hatalmas nyári szünet jött, szeptemberben találkoztunk újra. Aki ismer engem tudhatja, hogy némileg meglepő húzás volt ez, de mára már nem is tudnám nélküle elképzelni a gitáros létet!
130 perc kőkemény rock 'n' roll ez, rengeteg dallal, és bátran állítom, nem Kecskemét, hanem az ország legjobb muzsikusaival és társulatával dolgozhatok!
Szinte kötelező jelleggel, kapom már egy ideje pár "kollégától", hogy "na te is beálltál a sorba, megkurvultál.." stb. Szerencsére belőlük van a legkevesebb, alapvetően mindenki a legpozitívabban kezel, és nagyon nagy segítségeket kapok!

Ami mindig is jellemző volt a játékodra, a virtuozitás, és mindig, mindig valamit beletenni….hívjuk progresszívnak. Mennyire vagy, ha egyáltalán vagy korlátok között a színházi világban?

Egyáltalán nem! Habár korhűen próbáljuk visszaadni az Illés dalokat, mégis olyan érzésem van előadásról előadásra, mintha pl egy Peter Gabriel koncerten lennék, és ezt nem degradálásként mondom, csak sokan azt hiszik olyan könnyű az Amikor én még kissrác voltam-ot vagy a Kéglidalt hitelesen és szépen eljátszani! A zenében nincs korlát, hacsak nem a fegyelmet nézzük, ami nélkül meg szerintem nem is lehet minőségi és szép muzsikát előadni. Nyilván nem a Red House-t kell eltolni, de ugyanazzal az érzéssel hagyom el a színpadot mint anno a Colombre vagy ABB bulik után!Belefér valami rockzene a mindennapjaidba? Hallhatunk a színházi munkáidon kívül is? 

Épp egy triót álmodunk itt Kecskeméten, de annyira titkos hogy nem beszélhetek róla! ABB-vel szeretnék egy nagyobb koncertet összehozni Győrben, de sajnos eddig falakba ütköztem, talán még idén...Változatlanul vannak felkérések, aminek tudok eleget is teszek!

Gábor, mindig is kiváló hangszereid voltak. Gitárok, erősítők, ahogy kötelező. Ez egy, „szokatlan” környezet egy gitárosnak, gondolom. Hogy áll a helyzet a „technikával”, a hangzással?

Ha látnád a darabot visszaszívnád! Totál koncert feeling, semmi zavaró vagy szokatlan nincs benne! A Rivera praktikus okokból nem játszik, el se férne, de bevásároltam egy kis Orange-ot nyáron, imádom, kis méregzsák, tenyéréllel be van lőve csutkára ahogy kell, jobban leizzad buli végére mint én! Mivel sosem pedáloztam a wah-n kívül, így most kisegített Csonka Zoli barátom-gitáros párom egy overdrive pedállal, egy Joyo Us Dream nevű valami ez, true bypass meg minden, nekem bejött, nálam pedálnál amúgy is csak a true bypass számít, úgyis addig tekergetem míg kijön belőle az okosság. Ezen kívül a kiváló kis TC Polytune Mini hangoló, és ennyi, ez még pont nem zavar össze. A premiert és magát a darabot az idén 40 éves szőke ciklonomnak ajánlottam be, ki Birdienévre hallgat, és jobban szeretjük egymást mint valaha. A japcsi Fender kopi, amiről már lehetett olvasni ezen az oldalon! Megy a slide meg minden, néha én is meglepődöm magamon, miket hozunk mi ketten össze vele! 

Kollégák?

Meg is ragadnám a lehetőséget, és bemutatnám név szerint is kiváló kollégáim: Látó Richárd, zongora (egy csodalény, rég nem volt ekkora tanárom...), Kovács Misi, Hammond és minden más szintis megfejtések (csendes gyilkos a pali), Várkonyi Zsolt, basszusgitár(két lábon járó legenda), Kiss Dani, dob (halálmetál arc de szépen hozza a kettő-négyet is ha kell), és kedvenc magyar Santanám, Csonka Zoli, gitár! A színészek: Szemenyei János, Dobó Enikő, Aradi Imre, Kiss Zoltán, Ferencz Bálint, Szokolai Péter, Szerednyey Béla, Pál Attila, és akkorákat énekelnek amire azt szoktuk mondani hogy beszarás! De kb. egy 20 fős galeri akinek külön köszönet jár egyenként!!!! A darab címe egyébként „Tied a világ!”, nehogy kimaradjon!Gábor, lehet hogy most nem aktuális, de alap kérdés! Tervek!

A tervek mindig aktuálisak! Mondom, ez az Arrabona Blues Breakers koncert piszkál most, illetve szeretnék egy kecskeméti workshop-ot összehozni a Ferenczi Gyuriékkal, lehetne a neve pl. Kecskejam vagy ilyesmi…Amint összeáll a támogató gárda, támadunk! Mivel azért viszonylag friss vagyok Kecskeméten, így bármi nagyívű dologról nehéz nyilatkoznom, de dolgozom a dolgokon! Most pl kitaláltam egy nekem tök új gyakorlási módot, ki akarom szanálni az összes ganét a szólójátékomból, mostanában sokat néztem-hallgattam magam és nagyon kritikussá váltam. 

Gáborom, nagyon sok sikert, minden jót kívánok neked az egész Gitarvilagok.com nevében!

Köszönöm, sziasztok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése