2016. november 25., péntek

GVguitarsGvguitars. Szokatlan világa a gitároknak? Igen, de én azt mondanám, hogy érdekesek, és különlegesek. Valami olyan érzése van az embernek közöttük, hogy ha egy GV szól a kezemben, már nem lehet beállítani a sorba…. és ez nagyon jó! Ahogy ránéz az ember már mond valamit a hangszer…talán ennél egy gitárosnak nem lehet fontosabb. Get, Vamp és Iván. Köszönöm, hogy elfogadtátok a meghívást.

V: Mi köszönjük, a megtiszteltetést!

·         Gratulálok a munkátokhoz. Szóval mit mondanak, miről szólnak a GV gitárok!
V:Köszönjünk. Hogy miről szólnak? Jó kérdés. Talán arról, hogy merjünk kilépni a konvencionális dolgok közül. Nem kell okvetlen megrekedni ott, ahol már 30 éve is voltunk. És bizonyos mértékben szól a szabadságról is, hogy merjünk máshogy gondolkodni. Nem mindig csak a kitaposott ösvényt járni.
G: A GV gitárok többek közt a hangszerek tiszteletéről szólnak. Van egy misztikus vonzalmunk a gitárokhoz és szeretnénk pótolni azt, ami szerintünk hiányzik belőlük az esetek nagy részében. A részletek kidolgozása, a kreativitás és egy kis továbbfejlesztés, hogy a zenészek ne csak használni tudják, hanem érezzék is a hangszerüket.
I:Ezek a gitárok azoknak készülnek, akik komolyan gondolják a zenélést. Akik már tudják, hogy a gyári hangszerek jók lehetnek, de mindig akad valami, ami miatt lesz egy kényelmetlen hiányérzet, bármennyit is költ a módosításokra. Mi egyediségre törekszünk és rugalmasságra. Egy GV gitár inspirál arra, hogy még többet hozzanak ki magukból a gitárosok.

     Tényleg azt gondoltam – egészséges önbizalommal, vagy barom nagyképűen – hogy gitár témában nem érhet meglepetés. Tévedtem. Beszéljünk az inspirációról!

V:Inspirálódni, bármiből lehet. Sokszor elég minta a falon, vagy csak egy tradicionális gitár, amit el tudunk képzelni kicsit szófisztikáltabban is. De ahogy mindig is mondani szoktuk a 2 legfőbb dolog, ami inspirál minket az a retro és a modern. Igyekszünk is e kettőt ötvözni, amikor csak tudjuk, amikor csak lehet.
I:Ott vagyunk sok gitárkészítő fórumon, figyeljük a trendeket, amihez hozzáadódnak a saját tapasztalatok és élmények. Én “civilben” dizájner vagyok, általában is érdekel minden vizuálisan kreatív dolog, ezekből sok ötlet születhet.
G: Kicsit megfoghatatlan dolog ez az inspirációkérdés. Engem leginkább maga a kihívás inspirál. Ha megrendelésre készítünk, akkor az, hogy minél inkább olyanra készítsem a hangszert, amilyenre az ügyfél megálmodta és a lehető legjobban passzoljon a kezébe. Saját modellek készítésekor pedig az, hogy senki se szab nekünk határt és megvalósíthatjuk önmagunkat. Elég ebbe a két dologba belegondolnom és már inspirálva is vagyok.      Get és Vamp! Tudom, és tényleg nem akartam tiszteletlen lenni, ennek a kérdésnek kellett volna az elején szerepelnie…nos…mit kell tudnunk Rólatok!

V:Semmi gond, szerintem nem is Mi vagyunk érdekesek, hanem a hangszereink. A rólunk szóló történetet viszont mindig el kell mondanunk… lassan fel fog kelleni rakni a weboldalunkra is. Egy balesetben eltörött a basszusgitárom nyaka, onnan indult ez az egész.
I: Én kicsit kilógok a sorból, mert én I vagyok, de mivel csak 2016-ban csatlakoztam a csapathoz, a már bejáratott nevet kár lett volna elrontani még egy betűvel. Mondhatni, az inaséveimet töltöm itt, miközben főleg a dizájn tapasztalatommal tudok beszállni, de remélem hamarosan egyre több másfajta munkát is elvégezhetek majd.

    Ma már senki semmit nem csinál semmi olyat, amiben nem lenne szerepe a pénznek. Üzlet. Üzlet a GV?

G:Szeretnénk, hogy a hobbink legyen a munkánk, ezért dolgozunk közben azon is, hogy megélhetést biztosítson.
V: Nem akkora, mint sokan hihetik. Ez sokkal inkább szenvedély.
I:Sok év kemény munka és sok lemondás kell ahhoz, hogy ebből megélhetés legyen, addig valóban inkább a lelkesedés hajtja.

     Valahol igaz, hogy ha jó kezekben van, egy hangszer meghálálja. Most vagy jó, vagy rossz tradíció, de nem minden hangszer “passzol”, minden műfajhoz. Azért egy célközönséget akaratlan is elképzel az ember, gondolom. Hogy álltok a gitár és a stíluskérdéssel?G: Lehet stílushoz passzoló hangszert készíteni, de akkor a bevált dolgokhoz (vagy ahhoz nagyon közelikhez) kell visszanyúlni. Ha pedig valami újjal kísérletezik az ember, akkor az majd használat közben mondja meg mi is valójában. Szeretünk kísérletezni.
V: Van ilyen mondásféle, hogy ha egy hülyeség működik, akkor a nem hülyeség. Hát szerintem így van ez ezzel a passzolás dologgal is. Ha a zenész az a saját műfajában együtt tud működni a hangszerével, akkor az jó. Ha nem, akkor hangszert kell (ene) váltania. Hogy ki és mit játszik a gitárjainkon az nálam sosem volt úgymond “téma”. Egy dolog, amit kicsit kevésbé szeretünk, ha beskatulyáznak minket a metál/rock gitárok “műfajába”. Miközben vannak kimondottan finomabb lelkületű hangszereink is.

I:Célunk, hogy sokoldalúak legyünk. Mivel mi magunk is nagyon sokféle zenét kedvelünk, szeretnénk, ha a hangszereink szintén többféle műfajban megállnák a helyüket. De az természetes, hogy minden gitárnak van egy sajátos karaktere, ami bizonyos zenékhez kifejezetten jól megy.

     Akkor a végére a kikerülhetetlen kérdés….tervek!

V: Tervek, azok vannak. Ma még csak Budapest, holnap már az egész világ! Komolyabbra fordítva a szót, az idei Music Expo-s sikerek után elgondolkodtunk merre is tovább. A verdikt az lett, hogy valószínűleg szeretnénk kicsit jobban meghódítani külföldet is, egyelőre főleg Európán belül. Természetesen új gitár terveink is vannak, de még keményen dolgozunk rajtuk.
I: Folyamatosan próbáljuk bővíteni a technológiánkat és újfajta dolgokkal kísérletezünk. De most talán a legfontosabb lenne, hogy minél szélesebb körben ismerjék meg a GV nevet és tudják, hogy milyen gitárokat jelent.
G: Még több kihívás elé állítani magunkat.

  • GVguitars! Nagyon köszönöm abeszélgetést és nagyon sok sikert az elkövetkezőkhöz!

Köszönjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése