2021. február 12., péntek

PoWeR, Mosonmagyaróvár


Nos… ha valaki egy kompromisszum mentes, patyolat tiszta heavy metalt szeretne hallani, akkor nagyon ajánlanám a figyelmébe a PoWeR-t, Mosonmagyaróvárról. Hogy miért írom ezt? Mert az új lemez, egy döbbenetesen jól kidolgozott, a műfaj jellegzetességeit tökéletesen a helyén kezelt és ami a legfontosabb. közhely mentes, kollekcióra sikeredett! Gratulálok!

Hát nem sajnáltátok a kivezérlés „potit”. Az „Új éden”. Mindent tartalmaz, amit a bevezetőben leírtam. A lemezfelvételek alatt melyek voltak azok a pontok, szempontok melyekre nagyon figyeltetek? Magyarul, hasznos tanácsok a srácoknak, akiknek nincsenek gyakorlati tapasztalataik!

A stúdiózás során talán a legfontosabb dolog, a megfelelő első jel. Ez alatt azt értem, hogy ami rögzítésre kerül az maximálisan dinamikus, tiszta és jó legyen. Természetesen fontos dolog a pontos feljátszás, minél kevesebb vágás, javítás kerüljön bele. Ha jó az első hang, akkor továbbiakban a hangzás beállítás során csak javulni fog a kívánt sound.

Talán ezzel kellett volna kezdenem, bocs, de következzen egy alap kérdés! Mit kell tudnunk a zenekarról!

A zenekar 2008-ban alakult Mosonmagyaróváron. Korábban már különböző formációkban játszottunk együtt és barátok is voltunk. Tagok: Világi Zoltán dob, ének; Schnitzer Péter basszus gitár; és jómagam Németh Sándor szólógitár. 2013-ban változott a felállás, kiszállt a zenekarból Pusztai Péter, azóta trióban játszunk. Nagyobb koncertek esetében Knausz Péter szokott segíteni, aki leveszi Zoliról a dobolás "terhét".

Általában, van egy magas szintű játéktechnikai tudás a zenekarokban. Egy új lemez kérdése, inspirál bennetek, hogy kilépjetek, az amúgy meglévő tudás adta keretekből és a saját játékotokban új utakat keressetek?

Természetesen egy új lemez az mindig egy új kihívás is egyben. Folyamatosan szeretnénk többet és jobbat mutatni a hallgatóinknak. A friss zenei ötletek mindig új lehetőségeket adnak. Például az „Új éden” című dal szólóját a stúdióban találtam ki.

Azt látom, hogy a jelen helyzet elég szélsőséges utakat kínál a zenekaroknak. Vannak, akik pihenőt tartanak és van a PoWeR, mely lemezt vesz fel. Ez adott volt, vagy azért át kellett gondolnotok? Szóval, célrendszerek!

A tervek szerint ezt a lemezt tavaly március-áprilisban vettük volna fel, de a Covid helyzet miatt csúszott, így június-júliusban készültek el a felvételek. A megjelenés 2020 novemberére volt tervezve, de a kiadónk kérésére tettük át 2021 februárra.

A Gitarvilagok.com egyik célja, hogy valamiféle iránymutatást adjon, tudást osszon meg olyan zenészek számára, akik most kezdenek. Hangszerek. Ha lehetne, akkor most, beszéljünk a PoWeR gitárosaival a „rig” -el kapcsolatban. Jöjjenek a „Miért ez a gitár, ezek az erősítők, ládák, pedálok!” kérdései.

Alapvetően Jackson és Charvel gitárokon játszom. Ennek az az oka, hogy a nyak kialakítása számomra nagyon kényelmes, és igazi metál hang jön ki belőle. Nagyszínpadokon sztereó rendszert használok, amely áll egy Line6 Spider Valve fejből és egy Marshall 50/50 fejből. Kettő darab 4x12es ládát használok V30-as hangszórókkal szerelve. Az egyik ENGL típusú, a másik pedig CRATE. Nyilván kisebb klubokban csak mono cuccot viszek. Effektek, amiket használok: Dunlop Cry baby 535Q wah DigiTech overdrive MEK-TD2 overdrive T.C. Elektronic multi Roland GP-16 multieffekt processzor ENGL midi vezérlő pedál. A jelátvitelre Cordiál kábeleket használok

Visszatérve az új anyagra. Az időzítés! Tudatosan gondolkodtatok így, vagy a körülmények hozták. Azért ez egy sarkalatos kérdés, békeidőben is!

A lemez megjelenését első körben 2020.novemberére terveztük volna, csak a vírushelyzet miatt csúsztak a munkálatok, és ez miatt a megjelenés is csúszott.

Végezetül, a PoWeR terveiről!  

Hamarosan elfog készülni két új videóklip, amit tavasszal fogunk bemutatni. A vírushelyzet végeztével, ha újra indul az élet. A vírushelyzet végeztével, ha újra indul az élet, minél több helyre szeretnénk eljutni koncertezni, bemutatni az új lemez zenei anyagát.

Nagyon köszönöm a beszélgetést. és nagyon sok sikert a PoWeR-nek!

A zenekar nevében köszönjük a lehetőséget!

2 megjegyzés:

  1. Gratulálok a lemezhez! Nagyon jó lett!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jók a dalok. Persze még az összes dalt nem hallottam. Hamarosan kezünkben lehet a lemez! Gratulálok a zenekarnak!

    VálaszTörlés