2022. május 30., hétfő

Katona Éva, aveEVA


Katona Éva, aveEVA. A tisztán őszintén elmondott gondolatokra, a tisztán, érthetően játszott akkord sorokra talán napjainkban nagyobb szükség van, mint valaha. Amikor azt kell érteni egy egyszerűen fogalmazott dallamban, amit a zenekar közölni akar. Nem többet nem kevesebbet és nem belekavarva más esetleg zavaros látomásait. Ha ez párosul egy kiváló hangszereléssel, és rendezéssel, megkapjuk a siker titkos receptjét!!!!!

·         Kedves Éva nagy szeretettel köszöntelek az oldalon. Lemezbemutató! Mindent, amit az aveEva lemezbemutatóról tudnunk kell!

Ez a lemezbemutató a már két éve (Spotify-on, Youtube-on, Apple music-on, Deezer-en, Amazon music-on) megjelent kislemezünket hivatott bemutatni, amelyen sok dalunk közül 5 hallható. Az élet úgy hozta, hogy két évet kellett várjunk ezzel az eseménnyel. Egyrészt a járványhelyzet miatti korlátozott lehetőségek nem adtak teret ennek a koncertnek. Másrészt pedig időközben még egy kislánnyal gyarapodott a családunk! Ami szintén elvont egy kis időre a zenekari teendők mellől. De már nincs megállás!!! Hiszen mialatt készülünk bemutatni szívünkhöz oly közel álló kislemezünket, már születnek is az új dalok, új “szerelmek”! A színpadot igyekszünk majd nem csak hangokkal, de látvánnyal is megtölteni. Tündér című lemezünk próbál rámutatni, hogy nem minden az, aminek látszik és hogy minden történetnek két oldala van. És én úgy gondolom minden embernek is. Nevezhetjük ezt jónak-rossznak, szépnek-csúnyának, világosnak-sötétnek vagy akár tündérinek- és ördöginek is…. Ez mindenhol ott van. Ha elhisszük, ha nem. Ezt a kettősséget próbáljuk majd meg színpadra vinni a koncert során. Ebben segítségünkre lesz többek között Kocsis Angéla, a Kétfecske nevet viselő csodás vállalkozás megálmodója. Tündér ruhámat a koncertre ugyanis ő fogja készíteni, csak és kizárólag újra hasznosított ruhából és anyagokból! Nagyon klassz vendégzenekarunk is lesz, a Felemás. Őket is sokan ismerik, biztos vagyok benne. Nagyon örültünk, hogy elfogadták a felkérésünket. Velük garantált, hogy beindul a buli, már mielőtt mi színpadra lépnénk, így aztán biztosan élvezetes lesz folytatni!! A lemezbemutatónak egy, Mosonmagyaróváron jelenleg (tudtommal) egyedülálló hely ad majd otthont, a Not-Pub-Lic. Ez az igencsak sokrétű szórakozóhely minden korosztálynak teret adó és rengeteg féle szórakozási lehetőséget kínáló szuper koncert helyszín. 


 ·       Hogy látod, az aveEVA koncertek impulzivitása vissza fog köszönni a „korongon”? … vagy nem gond, ha egy kicsit mást ad nekünk?

Visszaköszön-e a koncertek impulzivitása a “korongon”? Részben igen. De van, amit szerintem lehetetlen csak lemezen keresztül közölni… Egy koncert, minden téren felfokozott, túlfűtött hangulatát ott helyben kell, hogy az ember magába szívja és egy még mélyebb élménnyel gazdagítsa, mint amit a lemeztől kapott!

·         Éva, kiváló zenészekkel ismerkedhetünk meg a zenekarban. Beszélnél a zenekarról?


Formációnk négy tagú. Gitár, basszusgitár, dob és ének. Mikor novemberben újra indultunk, illetve úja elkezdtünk komolyan próbálni, történt egy ideiglenes tagcsere is. Gitáron Fazekas Tamás (Fadzi) hallható. Aki szuper ötletekkel, dalokkal látja el a zenekart. A dobosunk Németh Péter (Pedro) aki a dobot és a poénokat is pörgeti a csapatban. És basszusgitár fronton Fazekas Máté (Fadzi fia) erősíti a zenekart. Ő a friss a csapatban. Ideiglenesen őt kértük fel, hogy segítsen ki minket basszus tudásával, mert másik basszusgitárosunknak (aki egyébként a férjem) úgy hozta az élet, hogy most más területre/területekre kell összpontosítson és mivel a zenekarnak viszont mennie kell tovább, hát felkértük Mátét, aki nagy örömünkre elfogadta a basszusgitáros posztot a zenekarban! Jómagam, Katona Éva, az énekes, frontember vagyok a zenekarban. És borzasztóan élvezem, hogy saját dalokkal lophatunk örömet közönségünk életébe!

·         Tökéletesen érthető az aveEVA. A gondolatok közlése mellett remekül szól a zenekar. A hangszerelés kérdéséről hallhatnánk pár szóban?


Négytagú formáció lévén, (nyilván) igyekszünk nem túlbonyolítani zeneileg a dalainkat. Viszont, mivel elég különböző emberkék vagyunk zenekaron belül és zenei ízlésben pedig sokrétűek, így merem állítani, hogy egyáltalán nem egysíkúak dalaink, sem szöveg, sem hangzás tekintetében. Igyekszünk érzésből tolni a dolgokat! Jó érzésből!! Van mondanivalónk, ami fontos, de nem komolykodjuk, művészkedjük túl a dalokat, szövegeket. A dalok általában közös ötletelésből születnek. Fadzi, én vagy a jelenleg “szabin lévő” basszusgitárosunk hoz egy szöveget vagy dallamot, amibe kicsit mindenki bele teheti a saját elképzelését! Kivéve, ha Fadzi beállít próbára egy fullosan kész nótával és már csak játszani kell...!! Ilyen is volt már…

·         Végül, de nem utolsó sorban a távolabbi tervekről is hallhatnánk?

A nyarat szeretnénk minél több koncerttel kitölteni. Itt jelzem, hogy van még szabad hely a naptárunkban!! És már íródnak az új dalok is melyekből egy újabb lemez is tervben van. Ami persze azt is jelenti, hogy tervezünk stúdiózást is a közeljövőben. Illetve szeretnénk újabb klippel is megjelenni, a közönség örömére! Tehát tervek és feladat van bőven és már nincs megállás!!


Kedves Éva, nagyon köszönöm a beszélgetést és nagyon sok sikert kívánok nektek!

Köszönöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése