2017. január 3., kedd

Bodrik Alexander, gitárkészítő


Bodrik Alexander, gitárkészítő. Megtiszteltetés nekem, hogy régi ismerősként köszönthetem Alexandert az oldalon. Hogy miért is? ... mert megalkotja azt az eszközt, amin keresztül megszülethet az ami szép. Az író megírja a könyvet, a szobrász formázza a követ.... a gitáros felveszi a hangszerét!
  
  •  Alexander régen beszélgettünk, összefoglalnád nekünk Bodrik Alexander 2016 -os évét?

2016-ban nagyon sokat dolgoztam ami a gitárokat illeti,szerencsére a hangszerek meg is hozzák azt a szinvonalat,hogy az ilyenfajta eröbevetés indokolt legyen.Nem elégszem meg avval,hogy simán szokásos gitár-tipusokon dolgozzak,új formák és megoldások érdekelnek,ehhez még lényeges a PICKUP-ok készítése,tapasztalatból ezeket minden egyes hangszerhez illöen kell tekerni. A gitárjaimat most már több videó-ban meg is lehet nézni és hallgatni  YOUTUBE-on,ez egy olyan fajta hirdetési lehetöség,amiröl régebben még álmodni sem lehetett.


  • Talán az elektromos gitárok adják a legnagyobb szabadságot a forma és a színvilág tekintetében a készítőnek. Az új gitárjaidnak sajátos a színvilága. Beszéljünk erről!

Igen,ezt épp így látom,az elektromos gítár kiváló hangszerfajta,formailag és ami a " FINISH"-t illeti ,már a klasszikus gitárnál sem lehetne ennyi variációról szó.Az elektromos basszus-gitár még több lehetöséget nyújt,a PRIAMOS-forma ezt jól megmutatja. Az elektromos gitár sokféle zenei genre-ban bevethetö,ehhez a különbözö fafajták is eredményesen hozzájárulnak. Ami a szineket és a finish-t illeti,ezen is állandóan dolgoznom kell,néhány variációt a PC-én aknázok ki,ami reálisan is kivitelezhetö. Azonban én nem azokhoz tartozom akiknek a finish annyira fontos szerepet játszik,a hangzás és játszhatóság elsö helyen állnak.

  • A Bodrik gitároknál éreztem, hogy ki lehet lépni bárhonnan ami korlátoz, ami megmondja, ami megmutatja....a Bodrik gitárok ezt a pluszt adják a kiváló hangszer mellé.  Mert inspirál a zenére...ezért vennék Tőled gitárt. Jól érzem én ezt?

Igenis ez a véleményem,az én hangszereimnél már sokszor említették,hogy növelték a kreativitásukat a játékukban,simán mert a design és hangzás arra késztette öket,ennél nem is kell több érvelés.Ez az ami arra késztet,hogy fojtassam ezt a kemény és pénzileg is pazar munkát.Megbízásból már jó néhány híres márka-gitárból is kihoztam az ilyenfajta tulajdonságot,beléjük dolgoztam a stílusomat.

  • Kapcsolatban veled feltűnik egy gitáros, akinek a kezében nagyon jól szólnak a Bodrik Alexander gitárok. Ő pedig, Frank Steffen Mueller. 

FRANK STEFFEN MÜLLER nagyon kiváló gitáros és ember,mindenféle stílusban is jártas ami nem éppen egyértelmü. Amikor elöször voltam nála (4 gitárral) tüstént kézbe vette egymás után a hangszereimet és fantasztikus kreativitással játszott, egyszerüen hihetetlen dolgokat dobott le eröltetés nélkül. Ezt minden látogatásomnál megismétli!  Továbbá a kottát ismervén nagyon jó a komponálasi készsége is,tehát komplett zenész.

  • Nos azért megkérdezem.... Bodrik gitárok és az üzleti élet!


Egyenlöre az üzleti siker nem az elsö helyen áll számomra,szerintem erre idöt kell adni a dolognak,nem szabad elhamarkodni. Már sok cég csukott!

  • Alexander, a tervek!

A terveim ezért ugyan azok maradtak,inkább a nagy cégekkel valamilyen fajta öszedolgozás érdekelne,design és prototipusok  készítése. Az tisztán látható, hogy a legtöbb gitarista, csak ragaszkodik a nagy márkákhoz(3xUSA& 1xJAPÁN), itt mérvadóan  betörni a piacra szinte lehetetlenség, ebböl kifolyólag nincs nagy ambícíóm céget alapítani.

Alexander, nagyon köszönömn a beszélgetést és nagyon sok sikert a jövőre nézve. Megtiszteltetés veled beszélgetni. Boldog Karácsonyt!

Hasonló jókat. Köszönöm az interjút.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése