2018. augusztus 10., péntek

WindMill





WindMill. Amikor a műfaj adta sajátosságok nem szabnak határt a zeneiségnek. Amikor egy adott műfaj kiváló zenészek kezébe kerül, észre kell vennünk, hogy mindig egyediséget, szabad zenei egyéniséget kap maga a zenekar is. Amikor nem feszegeti a banda a heavy metal adta vonalat, hanem maga teremti meg a saját heavy metal műfaját. Ez volt az első, ami először az eszembe jutott, amikor találkoztam a Windmill-el. Gratulálok a zenekarnak!

Hogyan tudja elérni Windmill azt, hogy nincs szükségem arra, hogy kategorizáljam, vagy a heavy metal valamelyik fiókjába tegyem, hanem azt érzem, hogy a zenekar maga a heavy metal adta szabadság?

Mivel a zenekar tapasztalt, régóta zenélő emberekből áll, ezért mindenkinek van egy kialakult saját stílusa, ami meghatározza a zenekar hangzását, jellegét. Elég sok fajta zenéket hallgatunk, amik kialakították a stílusunkat, és talán most is alakítják, de azt hisszük ez így van jól, és ha meghallod, felismered, hogy ez a WINDMILL akkor az így jól!



Bármely műfajban utazva, csak akkor tud odavágni az adott zenekar, zenész, ha a hallgatóság azt érzi, hogy szívvel, lélekkel van tele a színpad! Ez felülírja akár a virtuozitást is. Hihetetlen egésznek látom a Windmill-t! Beszéljünk a zenekarról! 
2016 nyarán alakult heavy metál stílust képviselő formációnk (tagok: Kővári Csaba (ex-Zakata, ex-Distalis) - > ének, gitár, Grénus Zsolt (ex-Sarlatán) - > basszusgitár, vokál Giovanni Clarichetti - > dobok, vokál) melyet néhány próba leforgása alatt Windmill névre kereszteltünk. Megalakulásunk után néhány hónapig trióban húztuk a zenekar szekerét. 2017. januártól majdnem egy évig tagja volt bandánknak Miskolczi Krisztián billentyűs, aki egyéb elfoglaltságok miatt távozott csapatunkból. 2018. elején csatlakozott hozzánk Márkó Zoltán (ex-Spiritbell) gitáros, akivel azóta is arra törekszünk, hogy még messzebbre jussunk.


Terveztek, a műfajon belüli kitérőket, vagy konzekvensen viszitek tovább „Légiriadó” vonalát?
Nem tervezünk semmi kitérőt egy határozott elképzeléssel rendelkezünk a zenénket illetően. Semmi fajta zenei kalandozást nem tervezünk.
Várható a zenekar életében olyan fordulópont, kereszteződés, ami meghatározhatja a továbbiakat?
Nagyon harcolunk, küzdünk, azért, hogy legyen fordulópont! Tehetségkutatók, koncertek, fesztiválok lehetőségeit kutatjuk. Reméljük az egyik ilyen vagy több ilyen rendezvény pozitív változást, fordulópontot hoz a zenekar életében.



Elégedett zenekar a WindMill?

Ha a zenénket nézzük igen, ha azt, amit eddig elértünk nem. TÖBBET AKARUNK!!!
Ahogy látjátok az oldal azért elég rendesen gitár specifikus. Nagyon jól szól a WindMill. Beszélnétek a hangszerekről, felszerelésről? Tudnátok tanácsot adni a hangszerelés kérdéseiben?
A zenekarban régóta zenélő emberek vannak, akik végig járták a "szamárlétrát" rengeteg hangszert kipróbálva. Mint te is tudod soha nem találja meg egy zenész vagy legalábbis sokára azt hangszert azt a hangzást, amit keres. Mi talán megtaláltuk, legalábbis egy darabig. A felvételeken, koncertek ESP Horizont, Gibson Les Paul Traditional, gitárokat. Hughes and Kettner erősítőt, ENGL ládával, Randall Diablo100-ast Randall ládát használunk. Koncerten a Hughes and Kettner beépített effektjeit, a "száraz" Randall-t, esetleg néha VOX wah-wah pedált. A felvételnél a LINE6 Helix Rackjét. A basszusgitár egy Rickenbacker másolat hangszer még a dobosunk egy gyönyörű Gretch dobot! A dalok többsége egy próbán bedobott ötletből áll össze, ami hetekig formálódik, majd hosszú idő mire elnyeri végső formáját. Addig kamu angol majd utána a legvégén készül el a dal szövege.

Végezetül, de nem utolsó sorban… tervek! 

Nem rég készült el a zenekar első demója a "Légiriadó" ami igazából promó céllal készült. Koncertszervezőknek, fesztiváloknak. Hamarosan az ősszel neki állunk a teljes lemez anyag felvételének, amit reméljük a télre elkészül. Addig is folyamatosan vannak koncertek, amiknek dátuma a honlapon megtekinthető.

WindMill nagyon köszönöm a beszélgetést, és nagyon sok sikert nektek!
Köszönjük.

Galéria:

https://pin.it/yr3w5yzzdhwtrf 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése