2016. március 29., kedd

Birta Miklós gitár workshop volt, Győr.


Győr, Subway (Bartók Béla út 1). Április 5-én, kedden 19:00 -kor, Kovács Gábor az Apnoé dobosának szervezésében lesz egy workshop, ahol Birta Mikivel találkozhatunk. Miki beszélnél egy picit arról, mit tervezel a győri workshopon?

A téma kimeríthetetlen. Jó tanárhoz illően ha egyszer rákezdek, úgy kell majd lelőni. Itt nagyban attól függ a tartalom, hogy mennyi időm lesz, és milyen hangszeresek lesznek ott főleg. Tehát nem feltétlenül csak és kizárólag gitáros témák. Aki annyi ideje csinálja ezt mint én, annak óhatatlanul gyűlnek össze megszámlálhatatlan mennyiségű megtapasztalások, rádöbbenések, útkeresések stb. Ezen az úton van fent és van lent. A hullámok akár évekig is tarthatnak. Ma mást jelent zenésznek lenni mint amikor kezdtem. Tanárként és zenészként is jó rálátásom van a folyamatokra. És nekem mindenből jutott bőven hála Istennek. Ezekről jó, és szeretek is beszélni...


Gábort, a workshop szervezőjét kérdezem. Kezdjük a workshoppal! Mindent, amit tudnunk kell róla!

Akkor legyen a miért? Lehet hogy szokatlanul hangzik, de magamért. Szeretek minél több emberrel játszani. Ez egy folyamatos fenlődési lehetőséget ad nekem. Reményeim szerint azonban sok embernek tetszeni fog, személyesen is találkozhatunk, de a legfontosabb lesz a zene. Természetesen, szeretném megköszönni Birta Mikinek, hogy elfogadta a meghívásom. Régebbről ismerjük egymást és egy remek, kreaív gitárosnak, zenésznek tartom. Azt tudni kell, hogy az este a gitárról, a gitározásról szól. Koncert hangulat, rendben van, de ennél lényegesen szabadabnak képzelem az összejövetelt. Szóval magamért. Nagyon jó képzett zenészekkel jászani. Más, és előre visz. Szép dolog, az autodidakta vonal, de eljön az a pont, ahol egy picit tovább kell lépni. Ez a workshop az én kezdeményezésem. Annyi kapcsolat azonban van a zenekarommal, hogy amit tanulok, azt ott is kamatoztatom! Ami azonban a legfontosabb, szeretnénk egy szép kedd estét szerezni a résztvevőknek.

Számíthatunk sorozatra?

Igen, szeretném. Azért várjuk meg a keddet.

Konkrétabban a résztvevőkről?

Gaál Szabolcs billetyűs és Gaál Szilárd basszusgitáros testvérpár, valamint Alasztics Balázs szaxofonos barátom az Apnoéból.

Gábor, szervezed, részt veszel. Nem félsz, hogy mire igazán muzsikálni kell, egy kicsit ki megy a szufla?

Nem. Ismerős az érzést. Kemény, de ezt is egyfajta gyakorlatként fogom fel. Ki kell próbálnom magam a húzósabb helyzetekben is. Gyakorlat. Koncentráció. Kényelmetlenebb szituációkban is ott kell lennem. Ide értem a cucc szerelést is.

Banális a kérdés, de legyen! Mikor fogod azt érezni, mondani, hogy "Igen, kb erre gondoltam!". Meg tudod ezt határozni nekem?

....legközelebb is lesz!

Végszó. Belépő?

2000 Ft.

Miki, Gábor találkozunk április 5 -én. Köszönöm.



Köszönjük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése