2012. szeptember 5., szerda

Ruska Péter, Road Stone

Ruska Péter, RoadStone. Aki gitárt vesz a nyakába, ha ajánlott, ha nem, színpadra fog lépni. Hát ezt igen jól teszi a Road Stone. Gratulálok a zenekarnak. Először azonban Pétert kérdezném arról, hogy mikor jött el az a pillanat, amikor azt mondtad igen ez most rendben, van! Irány a színpad!

Szia! Először is köszönöm szépen a lehetőséget, nagyon örülök, hogy szerepelhetünk az oldalon! 10 évesen kezdtem el gitározni. Akkoriban fogtak meg az amerikai punk/rock csapatok zenéi, s mivel a szüleim látták rajtam a lelkesedést, így karácsonyra megleptek egy gitárral. Mondani sem kell, azonnal nekiálltam gitározni és konkrétan le sem tettem a hangszert. Ez a mai napig így van. Autodidakta módon tanultam meg gitározni leginkább fülre, valamint oktatóvideókból. Zenekarozni nagyon korán 14 évesen kezdtem el, akkor alapítottam meg az első zenekaromat. Egy kis fészerben gyakoroltunk évekig, aztán telt múlt az idő és fejlődtünk, egyre komolyabban érdekelt minket a zenélés és később ebből a csapatból lett a Road Stone a mai formájában.

Akkor most lépjünk egyet a zenekar felé. Road Stone! Mit kell tudnunk a zenekarról?

A zenekar 2007-ben alakult, sok tagcsere után a jelenlegi felállást 2010-ben értük el. 2010 óta a felállás változatlan: Ruska Péter gitár/ének, Angyal Ádám basszusgitár, Horváth Róbert dobok, Horváth Renátó billentyűk. 2008-ban és 2009-ben jelent meg 2 kislemezünk. 2010-ben elég szépszámú koncertet adtunk többek között a Depresszió, Lord, Ismerős rcok zenekarok előtt is sikerült bemutatkoznunk a


nagyérdeműnek. 2011-es év a koncertezés jegyében telt és hálaisten azt tapasztaljuk, hogy koncertről koncertre egyre nagyobb a rajongótáborunk. 2012-es évben sajnos kevesebb koncertet adtunk de például játszottunk a Supernem zenekarral valamint augusztus 17.én fogunk koncertet adni a Zorall Sörolimpián, de ennek a koncertnek van egy kisebb előzménye is, ugyanis a zenekart a közönség szavazta be egy játék során ahol közel ezer szavazattal jutottunk be 2. ként a fesztiválra. Azért ez nem kis dolog, mert kb 100 zenekar közül 3 juthatott csak be! A koncertek mellett nem tétlenkedtünk ez idő alatt, ugyanis elkészítettük a zenekar első nagylemezét. NE FOGD VISSZA címre hallgat, és 12 dalt tartalmaz a korong. Csak saját dalok vannak a lemezen, reméljük, hogy elnyeri majd az emberek tetszését az anyag. Az eddigi visszajelzések nagyon bíztatóak, szerencsére csak jót hallottunk.  www.roadstonemusic.hu

Elkerülhetetlen kérdés! Merre tovább: Tervek, elképzelések, és a mindennapok!

Jelenlegi terveink között az szerepel, hogy sikerüljön a zenekart minél több helyen megismertetni az emberekkel, valamint minél több koncertet adni. Terveink között szerepel még a kiadó és a támogatók találása. A mindennapokban mindenkinek megvan a maga kis helye, Ádám és Robi dolgoznak, Renátó és Én pedig még tanulók vagyunk.

Elkanyarodva egy kicsit. Magam is győri lennék, és azt látom ha egy picit akadozva is, de él a rockzene a városban. Hogyan látjátok ezt, és egyáltalán a hazai rockzene helyzetét, állapotát?

Manapság az élőzene nagymértékben háttérbe szorul. Eléggé akadozva megy a városban azért ez tény, de sajnos egy bizonyos szinten túl nincs tovább a kis klubkoncerteknél. Főleg itt Győr-Moson-Sopron megyében. Országos szinten azt látom, hogy azért megvan az a réteg akit a rock zene érdekel, de leginkább aki teheti fesztiválokra megy el, nem pedig a klubkoncertekre vagy csak a ”nagy” zenekarok érdeklik őket. Bízom benne, hogy egyre több embert fog érdekelni az igényes élőzene.


Péter, köszönöm a beszélgetést, és nagyon sok sikert kívánok Gitarvilagok.com nevében is!

Köszönjük szépen a lehetőséget! Sziasztok!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése